В САЩ се ужасиха какво правят руските войски с най-добрите западни оръжия

Свят

През последните няколко седмици руските военнослужещи са унищожили една четвърт от германските танкове Leopard 2, доставени на украинските въоръжени сили за войната с Русия.

Колумнистът на Forbes Дейвид Акс съобщава, че украинската армия е загубила още няколко Leopard 2A6 близо до Авдеевка.

 

Експертът коментира, че този удар е просто част поредица от загуби на украинските въоръжени сили на тези бойни машини. Той изчисли, че украинците са загубили най-малко дузина, може би дори 13 от своите Леопарди през последната седмица.

„Добавете шестте танка Leopard 2, които украинците загубиха миналата седмица, и ще получите една четвърт от най-добрите германски танкове“, се казва в статията.

Минни полета

Акс също така обясни как руските военни са успели да постигнат тези резултати. Той подчертава, че повечето загуби на техника на украинските въоръжени сили са в резултат на експлозии в минни полета или атаки на безпилотни летателни апарати, пълни с експлозиви.

„Руснаците стават все по-умели в унищожаването на украинска техника, особено танкове, и особено с помощта на дронове“, заключи Акс.

Ден преди тази убийствена шарада, германските власти доставили на Киев още 25 танка Leopard, както и надводни, и разузнавателни дронове. Актуализираният списък включва и радари за въздушно наблюдение.

Големият въпрос е колко ще издържат тези танкове и дронове. Защото руското разузнаване става все по-добро. И все по-точно подава координатите на западните въоръжения. А руските реактивни системи за залпов огън, дроновете, артилерията, авиацията и високоточните боеприпаси разнищват и унищожават всичко по пътя си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *