Ивайло Мирчев: ГЕРБ управляват повече от нас. Не е честно

България отблизо
Хората очакват лидерство, не свади на момчешко ниво. Трябва да гледаме как да преведем страната през кризите, не да си броим министрите. ГЕРБ имат и министри и зам.-министри. Голяма част от администрацията е назначавана от ГЕРБ. Те имат изключително силно влияние. Това заяви депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев в ефира на БНТ.

„Демократична България“ има Атанас Славов. Той е сложен там, за да гарантира конституционните промени. Ако някой реши да ги опраска, той си подава оставката. Нямаме други министри. Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, кото сме заявихме, обясни Мирчев.

 

По думите му основните лидери в страната в момента са Николай Денков и Мария Габриел.

 

Той коментира и темата за“Лукойл“: Евроатлантизмът изисква „Лукойл“ да си плаща данъците. „Лукойл“ не плаща в достатъчен обем данъци. Платили са смешна сума – около 100 млн. лв. Само като компенсация са взели 140 млн. лв. Целта на дерогацията е „Лукойл“ да премине към неруски нефт, коментира Ивайло Мирчев.

 

Според него прекият приход на „Лукойл“ е между 2-3 млрд. лв., които не влизат нито в бензиноколонките, нито в българския бюджет. „Те отиват в бюджета на Русия. Никой не е искал план как те да преминат към неруски нефт. Когато поискахме дерогацията започна войната. Служебното правителство трябваше в 10 месеца, в които управлява, да иска ясен план. „Лукойл“ да каже този месец обработва толкова, следващия толкова. И да каже през кой месец ще премине към неруски петрол. Тази разлика в цената на нефта не влиза в българския бюджет, а отива в руския“, посочи още депутатът.

 

Предложението на ГЕРБ да стане за 3 дни е ясно, че не може да мине. Има секретни доклади на ДАНС. Възможно е да бъде предизвикана криза на пазара на горивата в България, допълни Мирчев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *