Разкриха защо американските танкове M1 Abrams са още по-уязвими в битка от германския Leopard 2

Свят

Опитите на украинската армия да забави контранастъплението си в очакване на пристигането на танковете M1 Abrams в Украйна през август ще бъдат напразни. 

 

Това е така, защото американските танкове са дори по-уязвими от германските танкове Leopard 2. По време на битките в Близкия изток американските бойни машини показаха уязвимост както от безпилотни самолети, така и от руски ПТРК, докато в Украйна тези танкове ще бъдат поразени от авиация и артилерия, пишат чуждестранни агенции.

Според американски военни източници американските танкове M1 Abrams трябва да пристигнат в Украйна през следващите 3-4 седмици. По всяка вероятност те веднага ще бъдат хвърлени на фронта, тъй като по-рано беше съобщено, че повечето от британските танкове Challenger 2, които не бяха унищожени, преди да стигнат до фронта, сигурно ще бъдат унищожени, когато стигнат на предната линия.

Освен всичко друго, три дузини американски танка очевидно не са достатъчни, за да може Украйна по някакъв начин да обърне хода на събитията в своя полза, след почти месец и половина неуспешна украинска контраофанзива.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *