Гарелов предрече нещо страшно за Борисов! Ще се сбъдне ли фаталната прогноза?

България отблизо

Иван Гарелов заяви в пряк  ефир на България он ер, че в момента управлението на ГЕРБ се клати до такава степен, че вече е прибегнало да  кризисен пиар.

Отчаяно се прави възхвала на всяка стъпка на премиера, занимават  ни дори с това кога му е излетят самолетът и кога е кацнал, какво е публикувал във Фейсбук, кога се е снимал с внучето си и прочие и прочие. Същото се прави и с останалите министри, интервюта, хвалби, а истинските проблеми се загърбват.

В същото време упорито се прокрадва и пиар война с опозицията и с инакомислещите. Съзнателно се неглижират случаи в които Борисов казва на инвалидите да ме се махнат от главата, или обявява за незначителни теми, които касаят и вълнуват цяла България.

Такива „незначителни“ неща от рода на да „ти се махнат от главата“, вместо да ги изслушаш, да местиш пода оставка чиновник в друго ведомство, да не се вслушваш в гласа на народа,  могат да обърнат каруцата! Създава се  социалното напрежение, което наистина ще я обърне, предупреди дългогодишният журналист.

„Очаквам след края на европредседателството да завалят като летен дъжд министерски оставки, някои от които ще бъдат приети и да се направи опит да се  преформатира правителството. Това няма да се случи заради вота на недоверие на БСП,  темата на вота е важна, но в момента не вълнува толкова много хората. Социалната тема е по- важна! И все пак опозицията в парламента, протестиращите  на улицата и представителите на Демократична България могат  да бутнат правителството!

Звучи може би невероятно, но  Демократична България е по-силната опозиция, защото е извън парламента и използва други лостове за натиск.

В същото време Слави Трифонов най-вероятно  ще направи  партия, която ще има претенциите да е балансьор, но няма да може да управлява сам. В момента той търси с кого да се коалира и не мога да предвидя кого ще избере, но за да остане във властта, ще търси допирни точки с ГЕРБ, или БСП. Останалите не му вършат работа.

При създалото се социално напрежение няма начин да не се стигне до предсрочни избори! Борисов тотално изпусна вътрешната политика и се съсредоточи във  външната. Но и там не му върви особено. Напоследък е  много нервен, което означава, че само осъзнава края си, добави Гарелов.

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

2 thoughts on “Гарелов предрече нещо страшно за Борисов! Ще се сбъдне ли фаталната прогноза?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *