СЕНЗАЦИОННО и ШОКИРАЩО: Вишеградската четворка НАПУСКА ЕС! Вижте къде ОТИВАТ тези страни!

Свят

Президентът на Франция Еманюел Макрон се изсили и започна да налага санкции дори на страните-членки на Евросъюза.

Трябвало да се наложат финансови санкции на всички страни, които отказвали да приемат мигранти.

Не можело, твърди Макрон, цитиран от news.bg, да има страни, които се възползват от еврофондовете, а когато стане дума за мигрантите, да проявяват национален егоизъм и да не искат да се солидаризират с Брюксел.

Значи какво излиза? Макрон, който още не е дорасъл да бъде държавник, сам си признава, че Брюксел дава пари от еврофондовете, но срещу някакви съвсем неизгодни за държавите „сделки“. Които „сделки“, в крайна сметка, водят до разрушаване на страните и тяхното по-бързо и пълно колонизиране.

Значи парите от еврофондовете не се дават, просто защото страната е член на ЕС. Дават се срещу бъдещо заробване.

Меркел пък, притиска премиери и президенти да се съгласят да приемат ислямисти в своите страни.

И точно тези действия на Меркел и Макрон, доведоха ЕС до границата на разпадането. Това пролича и на днешната среща на високо равнища в Брюксел. На нея ще присъстват само Германия, Австрия, Франция, Италия, България, Гърция и Испания.

Страните от Вишеградската четворка –  Унгария, Чехия, Словакия и Полша – открито бойкотират срещата. И категорично отказват дори да присъстват на нея.

Какво всъщност означава това?

Ами означава, че вече има страни, които открито заявяват своя суверенитет. И които отказват да се подчиняват на каквито и да било заповеди на Брюксел.

Стига се дотам, че никой вече не може да принуди страните не само да изпълняват нечии заповеди. Никой вече не може да ги принуди да присъстват на среща, която да обсъди възникнали проблеми.

А фактът, че страните от Вишеградската четворка дори не искат да обсъждат проблемите с Брюксел говори за нещо много лошо.

Говори, че вече никой не вярва в добронамереността на Германия и Франция, които се правят на биг босовете в ЕС.

Говори, че тези четири страни вече не се чувстват длъжни на Брюксел.

Нещо повече. Говори, че те вече не се чувстват членове на ЕС.

И всъщност говори, че ЕС се разпада пред очите ни с космическа скорост.

А симпатиите, които държавниците от Унгария, Чехия и Словакия постоянно изразяват към Русия подсказват, че те не само ще напуснат ЕС, но и ще задълбочават сътрудничеството си с великата славянска страна. Защото това отговаря на техните национални интереси.

На фона на тези събития, които препускат с катастрофална бързина в Европа, приказките на Борисов и неговите пудели, че трябвало да сме солидарни с ЕС, изглеждат смешни. И предизвикват само гняв.

Просто защото няма как бедният да се солидаризира с богатия. Трябва да е точно обратното. Богатият трябва да помага на бедния. Но, вековният човешки опит учи, че чорбаджиите само ограбват до голо народите си. А после ги захвърлят на произвола на съдбата.

Но, докато страните от Вишеградската четворка разбраха, че богатият Евросъюз няма да им помогне, то нашите управляващи гербаджии все още се опитват да наричат черното бяло. И се мъчат да ни убедят, че членството ни в ЕС нямало алтернатива.

Ще кажем, че това са празни усилия на празни хора, които искат на всяка цена да се задържат на постовете си. И колкото повече искат, толкова повече министерските столове изчезват из под краката им. Докато не се изпарят напълно. Под напора на народния гняв.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “СЕНЗАЦИОННО и ШОКИРАЩО: Вишеградската четворка НАПУСКА ЕС! Вижте къде ОТИВАТ тези страни!

  1. Тези страни от Вишеградската четворка използваха парите, които им се връщаха от ЕС, да укрепят икономиките си и могат да си позволят независимост и собствено мнение. А в България всичко се грабеше на момента! Така, че ако искаме суверенитет и да вземаме независимо решение, първо трябва да си върнем заграбеното и да вкараме управляващите шайки (сред които на първо място е Бойковата) в затвора. А за това се иска НАРОД С ВОЛЯ!!!

    1. Народ вече няма! Има инвалиди, психично болни, пенсионери, роми и политици!

  2. ЧЕТВОРКАТА СТАВА НОВ ЕВРОСЪЮЗ! АКО ИСКАМЕ ДА ОЦЕЛЕЕМ КАТО НАРОД И ДЪРЖАВА МИНАВАМЕ ПОД ЕГИДАТА НА ВИКТОР ОРБАН И КОМПАНИЯ! ПО ДЯВОЛИТЕ МАКРОН И МЕРКЕЛ!

    1. Точно така! Но към Меркел и Макрон трябва да прибавим Борисов и министрите му и всичките продажници на България и народа ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *