Гарнизов за Борисов: Тая лисица не е умряла. Прави се на умряла! Иска да се върне на бял кон във властта

България отблизо
Радичков има един текст за една умряла лисица. Там здравият селски поглед казва – тая лисица не е умряла, прави се на умряла. Тактиката на Борисов да е мил, любезен, е тактиката на ММА боец, който като види по-силен срещу себе си, гледа да го прегърне, за да няма разстояние да го удари.

Това заяви пред bTV антропологът Васил Гарнизов.

 

Повод за коментара му е вчерашното предаване на властта на “Дондуков 2”. Вече бившият премиер Бойко Борисов похвали предложените назначения от президента Румен Радев, а реверансът и смекчения тон бяха изненадващи предвид последните 4 години на непрестанни престрелки, основно задочно.

 

“В момента, в който Борисов смекчи реториката и започна да лавира, да хвали косвено президента и пряко неговите предложения, това е вече знак. В едно интервю наскоро каза, че ГЕРБ може да са първи, може да са и втори. Започва да си подготвя място – “Аз няма да позволя с мен да се случи това, което стана с Жан Виденов и Иван Костов. Няма да позволя да бъда демонизиран, изместен”, смята Гарнизов.

 

По думите му случилото се вчера показва, че около президента и противници на Борисов са склонни той да не бъде напълно изместван.

 

“Правилно е да се чете служебното правителство като послание на Радев към обществото – Искаме да вземем някакъв контрол на МВР чрез Бойко Рашков, който познава системата и да ограничи предварителното купуване на гласове. Минава и посланието, че личното деяния на Борисов ще се гледат под голяма лупа“, каза Гарнизов.

Според него е ясно, че няма да се пипа енергетиката, защото е избран човек на статуквото в система.

 

Той смята и че във външната политика също е избран министър, който е “дялан камък“ и вероятно по оста Българи-Русия няма да се задълбочават проблемите от последните скандали.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *