петък, май 03, 2024
Начало > България отблизо > Петър Волгин разкри защо изказване на Денков е опасно за България

Петър Волгин разкри защо изказване на Денков е опасно за България

България отблизо

Журналистът Петър Волгин написа критичен коментар в социалните мрежи по повод скандала, който избухна между Съвета за електронни медии/СЕМ/ и премиера акад. Николай Денков. По думите на Волгин, Денков е направил недемократично и опасно за България изказване по адрес на Съвета.

Ето какво пише той:

„Вчера имаше едно изключително скандално и крайно недемократично изказване. И, не, нямам предвид думите на Вежди Рашидов. Изказването, за което говоря, е на ротационния премиер Денков. Той каза, че „СЕМ не си върши работата“, явно имайки предвид, че СЕМ трябва да наказва опозиционни медии и журналисти и едва тогава „ще си е свършил работата“.

Защо това изказване е несравнимо по-скандално и опасно от думите на Рашидов? Защото каквото и да каже Вежди, от думите му няма да произтече нищо, докато от думите на ротационния премиер могат да произтекат крайно негативни последици за българската демокрация. Министър-председателят е човекът с най-много власт в България и затова трябва много да внимаваме какво казва. И да му търсим сметка.

Едва ли някой се изненадва, че Пролет Велкова не е подписала декларацията на Съвета за електронни медии. Тя е трудоустроена в СЕМ не за да да пази свободата на словото, а за да я преследва. За щастие, останалите дами в СЕМ не мислят като нея.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *