Проф. Витанов: Защо изкарахте мечката от бърлогата?! Сега положението е неспасяемо!

България отблизо

За войната не съм казал, че няма да правя прогнози. Знаете, че аз бях и съм от тези, които писаха, че войната няма да е кратка. Писах ви за 3 месеца. Процесите, свързани с техническото и психическото пречупване вървят с пълна сила. Това прогнозира в профила си във Фейсбук математикът Николай Витанов за хода на войната в Украйна.


Ето какво пише още той: 

2. Техническото пречупване.

Ама дай срокове. Е-хе-е-е-е, а, дай срокове Витанов кога ще настъпи техническото пречупване. А знаете ли колко струва това? Ама хайде, да ви кажа нещо. Проста задачка – на украинската армия и останаха около 1000 боеспособни танка, които намаляват с 45 на ден. След колко дни ще стигнем до 0?
Писах, ви, няма да е кратка тая война.

3. Психическото пречупване.

Гледаме Мариупол. Американски източници казват, че градът вече е превзет. Руски източници казват, че има още седмица да се прочисти. Вярваме на по-точните източници. В случая руските. Украинските части почват да напускат града на малки групи, смесвайки се с бежанците. Ясно е накъде отива работата. Първата плочка от доминото тръгва да пада. Това ще се отрази отрицателно на морала на украинската страна. Не е неочаквано. Може постоянно да гълчиш с голи ръце срещу хиперзвукови ракети само ако полудяваш.

4. По фронтовете.

Основното тук е, че фронтовата линия е много дълга и руснаците ще се опитат да я скъсят, за да могат да концентрират повече технически средства на единица дължина от фронта. Затова руснаците искат да превземат Мариупол. Писах ви за доминото. Мариупол затваря битката за Азовско море. В полза на руснаците. Следващата плочка от доминото е краматорската групировка на украинската армия.

Третата плочка е Харков и комедията ще почне да свършва по посока на трагедия. Времето за подписване на относително изгоден мир изтича. Защо изкарахте мечката от бърлогата? Сега положението е неспасяемо. Още Бисмарк ви беше казал, че не знае как да се оправя в такава ситуация. Някой май си помисли, че е по-голям от Бисмарк. Едва ли има някой по-голям от Бисмарк в областта на разбирането на действията на руснаците.

Но стига за това. Засега гледаме Мариупол. Няколко квартала около центъра още не са под контрола на руската армия. Това се очаква скоро да се промени. Но вероятността никога не е 100% – може да падне голям метеорит, да ни нападнат извънземните и прочее събития с малка вероятност.

Това е положението. Бавно и безмилостно идва моментът, в който количествените изменения ще преминат в качествени.
Интерпретирайте си го както искате. Лейте чувства каквито искате. Не тук обаче. Тук е място за технически анализ.
За да е ясно какво става. А как ще го гарнирате с чувства, вече си е ваша работа.

Хайде стига за днес.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *