Георги Харизанов: Радев натрапи кандидатурата си на Нинова, а това ще предизвика обратна реакция!

България отблизо

Президентът Румен Радев стартира предизборната кампания с познатите клишета и бойни послания от лятото на миналата година.

 

Това коментира Георги Харизанов, член на ГЕРБ и на Института за дясна политика в интервю за „Фокус“ по повод отчета на президента и обявяването на кандидатурата му за втори президентски мандат.

По думите му, между президента и партията, която го издигна има очевадно напрежение.

„Първо е много трудно да разглеждаме БСП като едно цяло. Възможно е да разглеждаме сценарии, при който ако г-жа Нинова и нейната половина от партията подкрепят г-н Радев, другата половина няма да го подкрепи, както и обратното разбира се. Сигурно е, че много от знаковите лица ще направят точно обратното на това, което г-жа Нинова предприеме.

Новината е в това, че Радев изпреварва събитията и поставя г-жа Нинова в неудобната ситуация или да не го подкрепи, или да го подкрепи, но губейки възможност за собствени ходове във връзка с президентските избори, тоест той ѝ иззема инициативата в аванс.“

Според Георги Харизанов задачата, която президентът постави пред БСП е изключително сложна.

По думите му няма как президент избран с леви гласове да разчита на подкрепа на десни формации или нововъзникнали. Харизанов допълни, че няма как президентът да бъде разглеждан като обединител, след като към днешна дата е критикуван от 4 от 5-те парламентарно представени партии.

Не искаме да нарушаваме мисловните умопостроения на Харизанов, но някак не можем да разберем за какво разцепление в БСП говори той, след като на отминалите избори в БСП Нинова бе подкрепена от над 80% от членовете на партията.

Явно е, че на него по-скоро му се иска в БСП да има разцепление. Много му се иска да има конфликт между Радев и Нинова. Но…уви! Такова нещо няма.

И не за друго, а защото членовете на БСП не искат такова нещо. Те искат нов мандат за Радев и прекратяване на дългото сбогуване с управлението на ГЕРБ. Това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *