ГЕРБ изплакаха: Няма да подкрепим правителство, в което е Бойко Рашков!

България отблизо

Ние сме длъжни заради нашите избиратели да бъдем конструктивна опозиция ние няма да подкрепим ляво-либерално правителство. Това заяви Десислава Атанасова след  консултациите при президента.

„Обърнахме внимание, че по време на служебното правителство кризите не са се решили, а са се задълбочили“, заяви Атанасова.

Тя припомни, че е изтъкнала пред президента ситуацията с в. „Труд“. И че трябва да има обществен, но и политически отпор.

„Ние като опозиция ще продължим да браним правата на българските граждани, да следим за спазване на законите на страната. Ако редовното правителство желае съвет от нас, ще му го дадем“, каза Атанасова.

По повод колко ще просъществува новото правителство, тя заяви, че това не е въпрос към опозицията.

Намеси се и Томислав Дончев.

„Каква е политическата логика опозицията да гласува за правителството. Няма такава. Времето на приказките свърши, дойде времето за работа, след това ще дойде времето на отговорността. За нас същественото е кой ще носи отговорност. Новото правителство е фейс лифт на служебното. В тази връзка ние го държим него отговорно. Някой личности под силна страст и превъзбуда губят връзка с реалността. Ние ще следим да не се губи връзката с реалността“, посочи Дончев.

Бойко Рашков не ни притеснява заради самите нас. Но Бойко Рашков възражда едно репресивно минало, което се надявахме да е забравено“, каза от своя страна Даниел Митов.

Няма да правим правителство, изтъкнаха от ГЕРБ, сякаш някой ги е поканил да правят.

Те били недоволни от Бойко Рашков и заради резултатите от изборите.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *