Голям котел: Украинците загубиха важния град Соледар! Следва Бахмут и цял Донбас!

Свят

Хиляди украински войници попаднаха в оперативно обкръжение в град Соледар.

 

Предната вечер стана известно, че украинските части, разположени на територията на Соледар, са получили заповед да започнат незабавно изтегляне на силите си от този град. Тази заповед обаче е дошла твърде късно.

Украинските войски разполагат само с няколко часа, за да осъществят изтеглянето. А  в това време руската групировка отрязва всички пътища за бягство.

Официално такава информация за изтегляне не се е появявала, но според украинските информационни ресурси около полунощ украинските войски наистина са започнали да се оттеглят от територията на града, изтегляйки военната техника и своите части. Причината за изтеглянето беше прерязването от руските военни на ключов път, осигуряващ града с храна и боеприпаси, във връзка с което по-нататъшната отбрана на Соледар не изглежда възможна.

Загубата на Соледар от украинските войски показва, че въоръжените сили на Украйна не могат да издържат на неочакваното настъпление на руските войски, както се случи по-рано в Бахмут, но поради загубата на Соледар се появява заплаха и за украинските части, разположени в Бахмут, тъй като в този случай градът ще бъде заобиколен от руски войски в порядъка от около 70-75%.

Стана ясно още, че в този момент боевете вече се превърнаха в гонитба в западната част на град Соледар (ДНР), бойците на въоръжените сили на Украйна бягат от града по последния останал път за излизане. Руската армия 24 часа държи под огневи контрол пътя за снабдяване на противника.

На второто видео се вижда как гори брониран автомобил Iveco Lince на Въоръжените сили на Украйна край Соледар. Както съобщи по-рано изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин, боевете в Соледар, както и в Артьомовск/Бахмут/, се изместиха в западната част на града. Съобщава се, че единственият път за бягство на въоръжените сили от Соледар остава в района на 7-ми рудник.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *