Дават заден: Пентагонът отказа да участва в евакуацията на „азовци“! Зеленски щял да ги спасява!

Свят

САЩ не планират да участват в евентуалната евакуация на цивилни от Мариупол.

Това съобщи на 21 април на брифинг висш представител на Министерството на отбраната на Вашингтон.

Представителят на Пентагона беше попитан дали американската страна е готова да участва в евакуацията на цивилни от територията на Мариупол, ако има такава. Той отговори, че САЩ няма да съдействат в този процес с никаква наземна операция. Представителят на отбраната добави, че американските самолети също няма да участват в евакуацията на хора.

Междувременно вицепремиерът Ирина Верещук каза, че само три от четирите автобуса за евакуация от Мариупол са стигнали до Запорожие на 21 април. Един автобус по някаква причина бил задържан от руснаците.

Украинските власти се готвят да деблокират Мариупол с военни средства. Това заяви президентът на Украйна Владимир Зеленски.

„Има военен път. Трябва да се подготвим за това и се подготвяме да бъдем мощни и тук имаме нужда от помощта на нашите партньори. Трудно ни е“, каза той.

Вторият начин, според него, е дипломатически и хуманитарен, който може да се осъществи бързо.

„Предложихме няколко варианта дори не директно, чрез посредници, във формат за обмен, за да започнем поне с ранените“, добави Зеленски.

Въпросът е защо Зеленски си мълчеше, когато „азовците“ убиваха мирното население в Донбас. И защо не отиде да поплаче на „Алеята на ангелите“ в Донецк, където лежат убитите от неговите войници руски деца?

Въпроси, на които „ангелският“ все още президент на Украйна няма да даде отговори.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *