Денков скочи срещу Петър Волгин! Иска да го уволнява заради интервюто по руска телевизия

България отблизо

Министерството на външните работи няма отношение към допускането на руския телевизионен екип на българска територия. Руският журналист, начело на групата, е получил виза от друга страна членка на ЕС, а двамата, които са го придружавали, са европейски граждани.

 

Това обясни министърът на външните ни работи и вицепремиер Мария Габриел по повод подадения по-рано днес сигнал от лидера на групата на ДПС Делян Пеевски, че България е допуснала екип на забранената в ЕС телевизия „Русия 1“.

 

Вицепремиерът очаква доклад по случая от Държавна агенция национална сигурност (ДАНС).

 

Обикновено допускането на журналисти от трети страни на територията на България става с разрешение именно на МВнР. Преди такова да се даде, журналистите минават на проверка през ДАНС.

 

Забраната на ЕС за „Русия 1“ е за излъчване, а не за достъп на нейни журналисти в ЕС, уточни от своя страна премиерът Николай Денков.

В репортажа на „Русия 1“ има и изказване на журналиста от БНР Петър Волгин, който казва: „Обикновените хора не виждат никакъв проблем с Русия. Виждат го управляващите. Това само показва какъв голям разлом има между обикновените хора и управляващите“.

 

Един журналист от БНР говореше като представител на обикновените хора. Той не е обикновените хора, а журналист в обществена медия. Щом иска да е като обикновените хора, няма нужда да е журналист“, коментира Денков.

Tagged

1 thought on “Денков скочи срещу Петър Волгин! Иска да го уволнява заради интервюто по руска телевизия

  1. Колко жалък плъх ни ръководи ужким Затова сме на последно почти по всичко Но на първо място по бедното и смъртност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *