Депутат от ГЕРБ: Радев не иска Велико народно събрание, защото търси еднолична власт!

България отблизо

Нека да видим какво предлага президентът за съдебната власт и за всички други важни конституционни разпоредби. Иначе няма какво друго да мислим, освен, че му трябва абсолютна власт, без опозиция и без ограничения.

Това стана ясно от коментарите на депутата от ГЕРБ и бивш заместник-вътрешен министър Красимир Ципов в сутрешния блок на БНТ, относно критиките на държавния глава за предложението, което ГЕРБ направиха за свикване на Велико Народно събрание (ВНС) и за промени в Конституцията.

По думите му, президентът показва чрез изявленията си, че търси конфронтация, въпреки че само преди време е обсъждал с юристи промяна на Конституцията. „Като не желае да внесе проект, нека поне да представи на обществото своя, да видим какви са неговите предложения и да ги обсъдим. Г-н Радев отдавна показа, че не олицетворява единството на нацията, а се припознава все повече като политически лидер“, подчерта Ципов.

Идеята в проекта на ГЕРБ е да послужи като основа за провеждането на консултации. Заради това сме направили публичен проекта – за да може всяка една партия и всички заинтересовани страни да подадат своите становища и предложения, и проектът да се допълва. Идеята за промяна на Основния закон се върти в общественото пространство от няколко години, а внесеното вчера предложение е въпрос на дебат.

Красимир Ципов очаква патриотите да подпишат проекта за нова Конституция, като представят и своите становища, а БСП да не подкрепят проекта за нова Конституция.

Целта, която преследваме, е възможен и максимален политически консенсус, увери Ципов. Трябва да се поставят на дебат въпросите, за да могат ако бъдат приети предложенията, да има различни решения в по-високо квалифицирано мнозинство, настоя Ципов.

Ако чуем и други предложения, може да приемем различни решения от тези, които предлагаме в проекта. По-важен е не толкова броят на депутатите, а обикновените и квалифицираните мнозинства, отбеляза Ципов. Той очаква абсолютна независимост на съдебната система с предложените промени в проекта в тази област.

Назрял е моментът да се обсъдят всички важни въпроси, които са поставяни през годините на прехода и това трябва да се случи през Велико Народно събрание с участието на всички граждани, категоричен бе Красимир Ципов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *