ДПА предаде: Руските сили превзеха целия град Мариупол! Азовци масово се предават в плен!

Свят

Силите на Донецката народна република в Източна Украйна съобщиха, че вече контролират центъра на Мариупол, предаде ДПА. В хода на боевете за пристанищния град те са подкрепяни от руски военни, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

„Може да кажем, че основната битка за централната част на града приключи“, заяви тази сутрин пред руската държавна телевизия говорителят на Донецката народна република Едуард Басурин.

Припомняме, че до преди няколко дни руската армия контролираше по-голямата част на града с изключение на центъра. Сега и центъра на Мариупол е превзет, а това е стратегически град, който отрязва достъпа на Киев до Азовско море.

Когато руската армия превземе Одеса и Харков пътят на Киевският режим ще бъде отрязан и към Черно море.

Защо е важно това?!

Ами много просто. Защото сега бандеровците няма да могат да получават западна военна помощ по вода, както досега. Русия отрязва още един начин за снабдяване на националистите с оръжие и муниции. Не че получаваните западни пратки стигаха до целта си, защото руските ракети унищожаваха всичко още преди да се е насочило към района на бойните действия.

Така че краят на Киевския режим е близък. А напъните на Запада да помага са не само безсмислени, а и убийствени за украинците.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *