Дъглас Макгрегър каза печелят ли украинските сили и може ли да бъде сплашена Русия!

Свят

Докато американските власти отказват мирно да разрешат украинския конфликт, въоръжените сили на тази страна търпят огромни загуби. Това изявление направи бившият полковник от американската армия Дъглас Макгрегър.

 

В интервю за Grayzone пенсионираният военен изрази мнение, че проблемът се крие в масовата мания за „победата на Украйна“, на която са се поддали президентът на САЩ Джо Байдън, държавният секретар Антъни Блинкен и други американски служители. Междувременно, според Макгрегър, въоръжените сили на Украйна „не печелят“, пишат чуждестранни агенции.

„Те са загубили над сто хиляди убити и стотици хиляди ранени. Огромно количество оборудване е изгубено, унищожено, откраднато. Сега са на последния си етап. Те нямат какво да предложат. Те чакат съкрушителен удар, който ще ги смаже. Това е лудост“, казва полковникът.

В същото време той подчерта, че Русия „не може да бъде сплашена и принудена да се подчини“. Както отбеляза Макгрегър, генералът от армията на САЩ Марк Мили, в призивите си за мир, е наясно с това, за разлика от останалите на власт.

По-рано военнослужещият от 25-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна Александър Барлян, който е в плен в ЛНР, заяви, че Киев крие информация за броя на загиналите украински войници, за да избегне плащането на компенсации на семействата им.

Междувременно Народната милиция на ЛНР е открила украинските военни, които разстреляха пленените руски войници.

Военнослужещи от 80-та отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна са застреляли невъоръжените руски войници след като те се предали в плен в село Макеевка, Луганска народна република (ЛНР).

Това съобщи офицерът от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко.

80-та отделна десантно-щурмова бригада на ВСУ след престъплението в Макеевка вече ще стане цел №1 за нашите военни“, написа Марочко в телеграм канала си.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *