Дъглас Макгрегър: Русия ще освободи Харков и Одеса, а после ще отиде и по-нататък

Свят

Руската армия, ако е необходимо, е в състояние да освободи Харков и Одеса, за да сложи край на военния конфликт в Украйна, заяви в интервю за журналиста Стивън Гарднър полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на главата на Пентагона.

„Руснаците, които много умишлено и много предпазливо настъпват срещу украинците с надеждата, че някой със здрав разум ще дойде и ще договори край на конфликта, най-накрая ще стигнат до заключението, че това е безнадеждно. Те ще напреднат чак до Днепър, директно към Киев, ще пресекат реката на юг и ще освободят Харков и Одеса, защото нямат друга алтернатива“, заяви експертът.

Според анализатора, ако това не помогне и не принуди режима на Зеленски да прекрати конфликта, тогава руското ръководство няма да има друг избор, освен да се придвижи по-нататък „към полската и румънската граница“.

„Ще ви кажа: ако руснаците продължат напред, ще смажат всичко и след това ще започнат да се движат на запад, а това ще окаже голямо влияние върху Европа“, заключи Макгрегър.

По-рано бившият съветник заяви, че САЩ могат да изпратят войски в Украйна заради успеха на спецоперацията на Владимир Путин.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *