Експерт каза за какъв вид бойни действия се готви Русия, но пропусна най-важното

Свят

Русия се готви за война на изтощение. Това се доказва както от увеличаването на финансовите разходи за бойни действия, така и от различни пропагандни изказвания, че Руската федерация е „все по-силна и по-силна“.

 

Това мнение изрази в интервю за „УНИАН“ ръководителят на Центъра за военноправни изследвания Александър Мусиенко, коментирайки приемането в Руската федерация на рекорден от разпадането на СССР военен бюджет.

Експертът изрази съмнение, че чрез увеличаване на разходите за война Русия иска да стигне до „победен край“:

„Всъщност в идеалния случай за Русия сега победният край означава да стабилизира фронтовата линия такава, каквато е. Максимум, с постигането на определени тактически цели.

Например превземането на Авдеевка или някои други населени места и прехвърлянето на тази война в по-позиционна фаза, тоест фазата на война на изтощение, когато побеждава този, който има най-добрата логистична подкрепа“.

Заключенията на този военен експерт не са логични. Ако Русия наистина иска а води война на изтощение за какво и е толкова голям военен бюджет. С такава война Руската федерация може да се справи и без увеличаване на бюджета. По-скоро такова драстично увеличаване има за цел да вкара в бойните действия и новата армия, която се готви край границата на Украйна. За да реши въпроса един път завинаги.

Според Мусиенко, Руската федерация искала да демонстрира на западните партньори на Украйна, че войната ще продължи, и по този начин да гарантира, че ще намалят пакетите си за подкрепа.

„Тук става въпрос по-скоро за изчаквателната стратегия на Руската федерация. С подобни действия Русия просто иска да изчака изгодните за нея политически промени на Запад. И след това да ни наложи преговори при изгодни за нея условия“, заключава експертът.

Русия наистина изчаква. Но не промени на Запад, от които тя няма да има кой знае каква полза. Руската армия се движи по-бавно, защото пази своите войници и мирното население на Украйна. Тя унищожава само тези, които са тръгнали с оръжие срещу нея и не искат да се предадат.

И скоро ще победи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *