Експерт от САЩ обясни кои големи градове ще загуби Украйна съвсем скоро

Свят

Когато Украйна бъде победена и започне преговори с Русия, президентът Владимир Зеленски ще трябва да прехвърли част от  украинските територии на Руската федерация. Това заяви американският военен анализатор, полковник в оставка Дъглас Макгрегър в интервю за YouTube канала на Стивън Гарднър.

Експертът не изключва подобен развой на събитията, при който Украйна ще загуби не просто отделни територии, но цели големи градове, които са много значими за страната и нейната икономика.

Президентът на Украйна Владимир Зеленски ще бъде принуден да вземе това трудно решение.

Най-вероятно ще бъде принуден да върне на Русия Одеса и Харков, а и Киев ще виси на косъм. В допълнение към това, руснаците не променят нито една точка от условията си за прекратяване на конфликта. Първо, Украйна или по-точно това, което е останало от нея, трябва да обяви неутралитет, да се прости с оръжията си в рамките на демилитаризацията. Ще трябва още, под особен руски контрол, да осъди нацистите, ако все още има останали такива, в рамките на денацификацията. А чуждите военни бази ще трябва бързичко да бъдат изтеглени от Украйна и Източна Европа.  – подчерта американският анализатор.

Според Макгрегър, ако по някаква причина САЩ бъдат принудени да съкратят програмите си за помощ на Киев, то другите страни-членки от Северноатлантическия алианс ще ги последват.

Без западната военна и финансова помощ Украйна просто няма да може да устои на руските войски. Краят на западната подкрепа ще бъде краят на режима на Зеленски.

Останал без западна подкрепа, Киев ще трябва да преговаря за мир с Русия. В допълнение към загубата на територии Украйна ще трябва да обяви неутралитет и да се откаже от плановете си за присъединяване към Северноатлантическия алианс и ЕС.

Tagged

1 thought on “Експерт от САЩ обясни кои големи градове ще загуби Украйна съвсем скоро

  1. Само на нашите дебили още не им е светнало, че наркомана е приключил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *