Проф. Витанов обясни какво искат господарите от България, и какво става по фронтовете в Израел и Украйна

България отблизо

Професор Николай Витанов даде кратка информация за политиката и войните към днешна дата. 

Ето какво написа математикът в профила си във Фейсбук: 

Кратка информация за политиката и войната за 14 октомври 2023 г.

Тъй като пак ме гонят срокове, ще работя по другите си задачки и няма да пиша тук няколко дни. Следващите бележки ще са в сряда и затова днес ще напиша за компенсация няколко кратки бележки.

Писал съм ви, пиша го и пак – за да разберете какво става по света, трябва добре да четете Кисинджър и Бжежински. Ето ви порцията Кисинджър за днес

Хенри Кисинджър (ден 2):

… Обезлюдяването трябва да бъде най-високият приоритет на външната политика към третия свят, тъй като икономиката на САЩ ще изисква големи и нарастващи количества минерали от чужбина, особено от по-слабо развитите страни …

Кратко и ясно. сега ясно ли ви е, защо като имате инсталирано племе от продажници, то няма по същество да вземе никакви мерки срещу намаляването на населението. Господарите искат така. Но не е само у нас. Колкото повече ресурси има страната, толкова повече трябва да се обезлюди. Вече няма да се чудите, защо мъжкото население на Украйна се смила в месомелачките, а женското бяга по други страни.

Обезлюдяването – най – висок приоритет. Особено ако това води до отслабване на Русия.

Юрдеците пак оревават Вселената, че Витанов почнал да занимава народа с Хенри Кисинджър. Ама отърквал се бил у големите хора, за да изглежда значим. Ами, ами-и-и-и. мечтаят си юрдечетата, те да се значими, но никой не ги базари за нищо. Плюс това има

Закон на Витанов: когато не можеш да се издигнеш до интелектуалното ниво на Витанов, единственото, което ти остава, е да кряколачиш срещу Витанов.

А пък мое право си е да просвещавам народа с мислите на Бжежински и Кисинджър, това са умни хора, влияещи върху развитието на една империя.

Караме нататък. Българското куклено шоу? Върви си с пълна сила. Угробваме ядрената енергетика и тецовете и вотът на недоверие за енергийната политика не минава. Изненадани? Които четете тези бележки, никак не сте изненадани.

Спомняме си Бжежински – инсталирано племе от продажници, спомняме си Кисинджър от вчера – контролът върху енергията води до контрол на цели континенти. Ами логично е имате инсталирано племе от продажници, което ви угробва енергетиката, за да може по-лесно да ви контролират. И зимнина си произвеждате още, де гиди българи твърдоглави. И това ще да ви се забрани – зер дядо Хенри и за контрол върху храната говори.

Отиваме към войните. Кряколячи юрдечта, че пиша едно и също от една година. Тъй ли? Че тя войната в Израел е на една седмица, бе, юрдечета мои. Както ви и прогнозирах, израелската армия има нужда от 10-на дни, за да изтласка палестинските бойци от израелска територия. Задачата е почти изпълнена. Какво писах за след това? Всичко ще гори, ще текат реки от кръв и живите ще завиждат на мъртвите. Това написах нали.

И ви писах, че за ефективна атака на град Газа е необходимо струпването на 200 000-на израелска армия. Е, гледайте , какво ще има да става.

Мен ще ме няма няколко дни, кряколячещие юрдеци пак имат шанс да ме изместят. Я да си върна – хайде , бе юрдеци, измествайте, направете барем един свестен анализ, една свястна прогноза. Защото три години и половина само кряколачите. Едно и също, едно и също – само кря, кря-я-я-я. Затова народа не ви чете.

Нататък към другата война. Там си имате твърд ориентир за това, какво е украински успех – превземането на Токмак. Чакаме го вече ден 16-ти. Ще си очакваме. Докато ме няма, няма да го превземат. Това, което следва да гледате през тези дни, докато няма да пиша, е какво става покрай Авдеевка – ной-големият украински укрепен район.

Руснаците настъпват, а за да стабилизират фронта, украинците трябва да стоварят там поне още 2 бригади, ако има от къде да ги вземат. Пък може и да има. Гледайте, там ще е интересно.

Накрая – Ковида. Засега народа се справя добре, вълната не се е вдигнала стабилно над 500 души на ден, вече сме средата на октомври. Важни са следващите 4 седмици. Тук вече бъдете по-внимателни, за да се запази текущият коефициент на разпространение на вируса, който предполага относително ниска вълна.

Индивидуалната ви тактика следва да бъде, да не изтегляте късата клечка, което води до колективната тактика за потискане на разпространението на вируса, което води до продължаване на валидността на прогнозата на Витанов, че няма да има дифузно разпространение на вируса. И няма – вече 548 дни. Почва 19-тия месец.

Дали съществува юрдече, което може да бие тоя рекорд, който се увеличава с всеки ден? Не съществува. Те юрдеците не са чели Кисинджър и Бжежински, какво чакаме от тях да прогнозират поведението на сложни социални системи.

Юрдек яде атрактор и замезва с дифеоморфизъм – тъй, де нека и математическата колегия да се посмее малко. Нали ви е ясно колеги, колко от атрактора ше изяде юрдечето наше и как после ще му се услади дифеоморфизма.

Та, така, стига съм се бъзикал с юрдечетата, те ми вършат прекрасна работа да си проверявам концепциите за математическата социална динамика върху тях.

Накая, поредната страница от съдържанието на книгата за Япония. Навлизаме значи в съвременните времена. Фудоку кьохей, Гьосей шидо – камъните падат, падат върху неолибералните главици. Държавно регулирана пазарна икономика – основата на японските икономически успехи. Мале-е-е-е-ей, сега юрдечетата ще окрякат Вселената.

Юрдечетата вирус не ги лови – простотията е безсмъртна.

За останалите – желая здраве и успехи и нека вирусите и войните стоят далеч от вас.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *