Елена Йончева ВЗРИВИ групата на ГЕРБ! Ето КАКВО им каза в очите!

България отблизо

Ако БСП не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от парламента, което е легитимна форма на протест, хората щяха да влязат в парламента, защото са нарушени техните права.

Това заяви в ефира на Българското национално радио, смелата журналистка Елена Йончева, която сега е депутат от БСП и говорител на парламентарната група на партията.

Припомняме, че след като в парламента бяха гласувани поправките в Изборния кодекс, които предизвикаха сериозно недоволство в обществото, заради опита тотално да бъде прегазена демокрацията, БСП обяви, че напуска заседанията на Народното събрание. ГЕРБ се опитаха да ги примамят обратно в зала с обещанията на Караянчева, че ще продължи да им изплаща заплатите и заплахите на Цветанов, че това не било защита интересите на хората, но натискът на Борисовите хора не постигна никакъв успех.

Социалистите не промениха позицията си, дори когато лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията му ще даде крачка назад и ще оттегли промените в Изборния кодекс.

Елена Йончева директно заяви още, че няма политически субект в Народното събрание, с който БСП да разговаря. И допълни, че при ГЕРБ дори не става въпрос за шайка, а за организирана престъпна група.

Това е банда, която има свой главатар, свой вожд и последното гласуване, нарушаването на Изборния кодекс, нарушаването на българските закони само доказва това, бе категорична тя.

По думи на Йончева всяка година от България изтичат 11 милиарда евро, заради корупция. До този извод е стигнала групата на Зелените в Европейския парламент по данни на ЕВРОСТАТ, ОЛАФ и Европейската комисия.

Тя посочи още, че страната ни е на дъното по всички европейски показатели въпреки помощта на Брюксел.

Йончева обясни, че за последните 10 години чуждестранните инвестиции са паднали 11 пъти, като за 2018 г. са били с 40% по-малко, отколкото за 2017 г.

Според нея причините за спада на чуждестранните инвестиции са три – корупция, липса на предвидимост и лоша съдебна система.

Депутатката посочи, че само през януари общо четири фабрики са затворили, за да се преместят в Румъния, където средната заплата е по-висока.

Йончева бе категорична, че БСП няма да се върне в парламента, независимо че от ГЕРБ са изразили готовност да се откажат от промените в Изборния кодекс. Мотивът на червените е, че „са отнети правата на гражданите и няма шанс за честни избори“.

Говорителката на БСП коментира, цитирана от news.bg, че за първи път в парламента се погазва закон, което е прецедент.

Ако БСП не беше се намесила и не беше реагирала, не беше излязла от парламента, което е легитимна форма на протест, хората щяха да влязат в парламента, защото са нарушени техните права, увери още един път тя.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *