Елена Йончева РАЗБИ Цветанов и Борисов: Трябва да отговарят пред съда! Вижте конкретно за какво!

България отблизо

Не става дума за морала на Цветан Цветанов. Той има морал, различен от морала от всички българи.

Става дума за неговата търговия с влияние. Става дума, че лицето злоупотребява с власт. Ето затова трябва да отговаря Цветан Цветанов. И проблемът не е само в Цветанов. Във всяка българска община има по един Цветан Цветанов и се създават кланови структури.

Това заяви пред bTV депутатката Елена Йончева в коментар за „апартамент гейт“.

„Кумгейт“ има и в Банско По нейните думи, близък на кмета има шест фирми. И това ще бъде внесено в прокуратурата. Да се види как се печелят обществени поръчки в сферата на инфраструктурата, каза още тя.

Елена Йончева обясни и как е придобила своите имоти, за което бе обвинена от ГЕРБ: Всички мои апартаменти, за които и Цветанов спомена не са закупувани, а са обезщетение за земя, купена от дядо ми през 1940„ Тези обезщетения не са само за мене, а за всички членове на моето семейство. Ще ви предоставя копия на тези нотариални актове – на всички жилища.

Имам едно жилище, което съм закупувала – къща 300 квадратни метра. Реновирахме я, продадохме я и купихме земя от частници на пазарна цена. Мога пак да ви оставя копие. Купила съм си къща 2006. Тя бе купена с кредит, ипотека, обясни журналистката.

Тя отговори и на обвинението на ГЕРБ, че ще води евролистата на БСП, а е обвинена в пране на пари в големи размери: Никога не съм имал проблем със своя имунитет, не ми е необходим. В момента, в който показваме проблемите на това правителство, те вадят бухалки. След разкритията за санирането, Борисов извади малката бухалка и разпространи чудовищни лъжи. Осъдих и ГЕРБ за това. След като показахме корупцията на оградата по границата член на правителството също извади малка бухалка. После показахме „кумгейт“, създаване на феодална структура в Хасково. После показахме какво се случва с българските пътища. И какво се случи? Пет фирми извадиха машини на Цариградско шосе и поискаха оставката ми. И накрая трима депутати внасят в прокуратурата сигнал срещу мен за пране на пари. В резултат на този сигнал се случва всичко това. Пране на пари означава, че 2012-2013 подписвам договор за работа в ТВ7. Имам договор с офшорна фирма, но моята е в София и плащах данъци.Как да знам през тези години, че КТБ ще фалира?, попита тя.

Депутатката коментира и тема с думите на турския външен министър за финансирането на мюсюлманското вероизповедание у нас от Дианета: Това са думите на турския външен министър- Турция нахално се намеси и българският парламент веднага извърши промени в своите закони. Правителството превръща България в турска провинция. В случая има намеса на Турция в законодателството на България.

Не се спира външната помощ на вероизповеданията от Турция. Става въпрос за финансирането от Дианета. Някои наричат Дианета „армията на Ердоган“. Бюджетът на Дианета в Турция е по-голям от този на турски министерства – на МВнР, на енергийното, на строителството, обясни тя.

Не става дума за дарения, а за държавно финансиране. Дианета не е религиозен орган, а част от турската държава. Точно тези промени в закона на вероизповеданията позволяват това финансиране от Дианета да продължи. Г-жа Захариева е разговаряла с Чавушоглу. Нали не мислите , че Захариева по собствена инициатива ще променя законодателството. Или Цветанов сам ще иска това. Това не може да стане без санкцията на Бойко Борисов. Трябва Борисов да каже, как е въздействал на институциите да променят закона. Искаме да се наложи вето от президента. Искаме прокурорска проверка, категорична бе Елена Йончева, цитирана от frognews.bg.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *