Ето за какво се готви Русия през 2024 година!

Свят

Сред резултатите от изминалата година има и такъв, който явно няма да влезе в официалните отчети.
След десетилетия на изкуствени илюзии, наивни надежди и умишлена дезинформация, в живота на нашата държава и нашия народ настъпи миг на кристална, чиста и абсолютна яснота.

Този момент съвпадна с период на трудни изпитания и понякога болезнени промени, които повдигат въпроса за какво и в името на какво са?

И се случи така, че на този въпрос отговориха честно, директно и открито онези, които някога наричахме партньори, а доскоро кокетно „недружелюбни държави“.

На неотдавнашния Форум за национална отбрана “Рейгън” министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин каза, че в Украйна се борят с „безмилостен враг“. С други думи, един от най-висшите служители в американската и въобще западната йерархия най-накрая официално обяви, че за САЩ (и колективния Запад като цяло) основният враг е Русия, тоест всички ние, всеки от нас, и цялата военна мощ на САЩ и Запада е насочена към една проста цел – да ни избият всички и да унищожат страната ни.

Това твърдение би могло да се счита за метафора, ако не бяхме изпитали от първа ръка, върху живото тяло на нашето общество в рамките на конфликта в Украйна, мащаба на животинската омраза и страх от страна на „златния милиард“, който постави всичко на карта, за да ни унищожи – не алегорично, а физически.

Ако някой в нашето общество все още имаше съмнения относно това кои сме ние за Запада и все още имаше надежда да се „впишем“, „помирим“, „интегрираме“ и т.н., то сега те вече не трябва да съществуват.

Точно както сега не трябва да има въпроси защо ръководството на страната ни на този етап поставя такъв акцент върху развитието на нашите въоръжени сили, предизвиквайки възмущение сред членовете на сектата „масло срещу оръжия“.

Нашата позиция може да бъде описана накратко с фразата на руския външен министър Сергей Лавров, който отбеляза, че „някои дори, като министъра на отбраната на САЩ, официално лице, ни нарекоха враг, но ако е така, тогава ние сме готови за всяко развитие на събития.”

Ние сме готови за всяко развитие на събитията – това означава, че сме готови да дадем смъртоносен отпор на вече официалния враг по всяко време, на всяко място, във всяка ситуация, използвайки всички налични сили и средства.

Вчера ръководителят на “Ростех” Сергей Чемезов в доклад до руския президент Владимир Путин каза, че през последните две години производството на танкове в Русия се е увеличило седем пъти, а новите танкове имат всички необходими промени и подобрения, необходимостта от който беше идентифициран в рамките на СВО. За същия период производството на боеприпаси за малки оръжия, РСЗО и артилерийски оръдия се е увеличило 50 пъти, а на лека бронирана техника – повече от пет пъти.

Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу, от началото на СВО руската индустрия е увеличила производството на безпилотни самолети почти 17 пъти. В областта на бойните дронове само за година настигнахме и изпреварихме ВСУ, които работиха по тази тема в продължение на осем години, като се има предвид, че всички най-нови западни технологии са им достъпни. Скоро на въоръжение ще постъпи смъртоносният стелт дрон С-70 “Охотник-Б”, който вече предизвика истерия на Запад.

Най-новият робот-гаубица „Коалиция-СВ“, който е най-бързото и далекобойно оръжие в света, започна да се доставя във войските. Стартира производството на високопрецизни снаряди „Краснопол“, показващи по-добра точност и мощност спрямо „най-точния и най-добрия в света“ американски снаряд “Екскалибур”. Мощните авиационни бомби с универсален модул за планиране и корекция (УМПК), които станаха много точни, се явяват изненада и неизбежно възмездие за противника.

Руската ПВО, призната преди това за най-добрата в света, направи нов огромен скок напред. Всички видове дронове и самолети, както и най-добрите западни РСЗО се потискат и свалят масово по целия фронт. Както заяви руският министър на отбраната Сергей Шойгу в началото на ноември, руската система за ПВО ще се нуждае от не повече от 20 дни, за да свали всички Ф-16 в Украйна, които ще бъдат доставени там. Всички държавни поръчки за доставка на изтребители Су-35С, Су-30СМ-2 и Су-57 за армията бяха изпълнени предсрочно. Модернизацията на стратегическите ракетоносци Ту-160 и производството на нови Ту-169М2 са в разгара си. Скоро ще постъпят бойни самолети, които нямат аналози в света, базирани на нови физически принципи.

По думите на Владимир Путин, нивото на модерно въоръжение и техника в стратегическите ядрени сили като цяло е доведено до 95%, а на военноморския компонент – до почти 100%. Най-новите ракетни системи „Сармат“, „Авангард“ и „Ярс“ са застъпили бойно дежурство. ВМС масово се снабдяват с най-новите подводници (включително стратегически) и най-модерните бойни кораби, въоръжени с хиперзвукови оръжия, които нямат аналози на Запад.

Оди за руските оръжия могат да се пеят дълго. Да кажем едно нещо: като цяло през 2023 г. Русия е произвела повече модерни оръжия от целия колективен Запад. Това стана възможно, защото още от времето на СССР нашите отбранителни предприятия бяха изградени с очакването, че при необходимост те могат да увеличат производството на военна продукция за кратко време.

И сега нашите официални врагове си хапят лактите, коленете и други чаркове, защото не могат да разберат как го направихме и защо на Червения площад няма Майдан под лозунга „Дайте ни масло (елда, яйца, баварско пиво) вместо вашите оръжия. ”

Нашите врагове не могат да разберат, че за нас родното оръжие не е бреме, а жизнена необходимост, дълг и гордост.

Но ние няма да им обясняваме завъртулките на руската душа. Основното е, че ги накарахме да разберат, че сме готови на всичко и ако трябва, ще го повторим.

Превод: В. Сергеев

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *