Ето какво се случва със западните ракетни системи в Украйна! Никой не знае какво оръжие използва Русия!

Свят

Руските военни поставиха пореден рекорд по унищожаване на западни ракетни системи за залпов огън MLRS и HIMARS.

 

Според официалните данни на руското министерство на отбраната, цитирани от чужди медии, през изминалото денонощие в зоната на специалната военна операция руските военни са унищожили най-малко 7 ракетни установки MLRS и HIMARS. Това е абсолютен рекорд за унищожаване на подобно ракетно оръжие.

„В резултат на успешна работа с високоточно оръжие на руските въздушно-космически сили в районите на селата Шевченковское и Григоровское на Запорожка област са изстреляни ракети срещу пет пускови установки на реактивни системи за залпов огън MLRS, произведени в САЩ, и MARS-II, произведени в Германия. Западните системи бяха унищожени. Две американски пускови установки HIMARS бяха унищожени близо до селището Иличевка в Донецката народна република.

Ден преди това руските военни успяха да унищожат 2 установки MLRS и една установка HIMARS, докато други 4 пускови установки MLRS получиха критични повреди.

С какви високоточни оръжия са били нанесени ударите, не е известно.

Към момента е известно, че общо на Украйна може да са останали 5 пускови установки M270 MLRS, 2 пускови установки MARS II и 2 пускови установки M270 LRU. Това, като се вземат предвид данните на руското министерство на отбраната, показва факта, че Украйна може да притежава само 9 пускови западни установки за реактивен огън. Тази цифра, разбира се, е критично малка.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *