Ето какво се случи на германските танкове „Леопард“ в Украйна

Свят

Командирът на батальона „Восток“ на ДНР Александър Ходаковски е заявил, че танкове Leopard от Германия са навлезли в зоната на бойните действия. Той е съобщил това в канала си в Telegram, цитиран от световните издания.

„Немски танкове Leopard навлязоха в зоната на нашия тактически участък“, пише той.

Командирът на батальона добавя, че близо до село Новодонецкое са видени  и други такива танкове, които предстои да бъдат утилизирани.

По-рано снимки на тези танкове, разположени близо до фронта, се появиха в Telegram.

Руското министерство на отбраната заяви от своя страна, че руските войски са отблъснали още една офанзива на украинските сили в региона на Донецк, като са нанесли сериозни поражения на противника откъм личен състав и са унищожили осем танка „Леопард“, които са станали на скрап, съобщават Ройтерс и БТА.

„След като понесе тежки загуби предния ден, киевският режим прегрупира останките от 23-а и 31-ва механизирана бригада в отделни консолидирани единици, които продължиха с нападателните операции.

– Нанесено им бе комплексно огнево поражение от нашите армейски сили, нападателната и оперативно-тактическата ни авиация, ракетните сили и артилерия, а също така и с тежки огневи системи“, се казва в изявление на руското министерство в „Телеграм“.

Вчера Русия заяви, че украински сили са предприели офанзива в региона на Донецк, отбелязва Ройтерс.

Руското министерство на отбраната заяви, че руските сили са унищожили 28 танка, от които десет танка „Леопард“, доставени на Украйна от западните ѝ съюзници, а също така и 109 бронирани бойни машини. Освен това руското ведомство съобщи, че броят на украинските загуби само в първия ден на офанзивата е 1500 войници.

Понастоящем няма коментар на Киев по отношение на твърденията на Русия по този въпрос, отбелязва Ройтерс.

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *