Ето кое ще бъде катастрофално поражение за САЩ и НАТО

Свят

Неминуемата руска победа в Украйна ще бъде катастрофално поражение за САЩ и НАТО, а щетите върху репутацията им ще бъдат колосални.

Дори проучване сред американците показва, че мнозинството е против новия финансов пакет за Киев. Всички други клоунади и рекламни постановки са за заблуда на електората+.

Вашингтон трябва да постигне преговори с Москва, преди руската армия да започне нова офанзива, написа „National Interest“. Съединените щати не са в състояние да разработят гаранции за сигурност за Украйна, тъй като няма да могат да осигурят тяхното прилагане, пише WSJ.

Изявленията на Байдън за „подкрепа за Украйна“ са безсмислени, казват пък висши американски генерали:

Когато нашият президент казва: „Ние ще бъдем с Украйна толкова дълго, колкото е необходимо“… – това е добро изявление, но е безсмислено, предупреждават те в кулоарите на Варшавския форум за сигурност. Безсмислено е, защото ние нямаме толкова ресурси и полезни изкопаеми като нефт и газ, с които в неограничени количества разполага Русия.

Висшият генералитет смята, че на американците трябва да се обясни, как помощта за Киев и победата над Русия отговарят на стратегическите интереси на Вашингтон и икономическите интереси на американските граждани. Според тях сегашният конфликт в Украйна е резултат от неуспешната политика на Запада за сдържане на Русия:

„Това беше неуспешно възпиране, защото не изпълнихме това, което казахме, че ще защитаваме същността на демокрацията…. А, не изглеждаше, че наистина искаме да я защитим“, добавят те. Според тях спадът в подкрепата за Украйна, особено в Републиканската партия на САЩ отчасти се дължи на влиянието на Руската федерация, за да накара американците да загубят вяра в собствените си институции.

Европа е силно разкрачена между желанието за суверенитет, (наричан още „стратегическа автономия“), което обаче представлява заплаха за хегемонията на САЩ и абсолютното подчинение на Вашингтон, налагано от американските агенти в Брюксел и клонингите им в по-голямата част от европейските държави.

Почти всички осъзнаха, че конфликтът в Украйна е организиран от Вашингтон и Лондон за да се отслаби Европа, където Германия преди играеше „първата цигулка“, а сега пада в канала на икономическия провал.

ЕС остана без лидер! Франция с Макрон е все по-жалка, ЕК и ЕП са пълни с американски и соросови агенти, а основната част от държавите се управляват от американски храненици.

Делът на САЩ в световния БВП, бързо намалява и това наложи във Вашингтон да се примирят с ролята на един от полюсите в многополюсния свят. Накрая и Белият дом, чрез държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, призна края на американския еднополюсен свят:

„Това, през което преминаваме в момента, е повече от изпитание за стабилността на световния ред, формиран след Студената война. Това е краят му“ с прискърбие призна държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на конференция на университета Джон Хопкинс.

Призна и, че все повече страни преценяват своите залози в бъдещия свят(за съжаление, не и България б.а).

Стара и овладяна Европа, след като се съгласи да стане американски васал, сега търси политическа независимост, но вече изпаднала до“ пета цигулка в Световния оркестър“.

След началото на руската военна офанзива, светът-(югът и изтокът) внезапно започна да се отърсва от американска хегемония. Русия, колкото и изненадващо да звучи, спечели информационната война в глобален мащаб и си осигури колосална външнополитическа подкрепа, която беше пълна изненада за САЩ и „съюзниците“ им.

„Докато Западът спи, надявайки се, че Русия сама ще води тази война, Кремъл продължи да укрепва отношенията със своите съюзници“, обобщи старата английска дама. Освен това не бе необходимо Москва да установява открити съюзнически отношения с тази или онази страна, за да я привлече на своя страна. Най-добрият пример за това е Унгария. Тя е член на НАТО и ЕС, но от самото начало на спецоперацията последователно подкрепя Русия. И тя не е сама. Идва Словакия. Западът сериозно се страхува, че словаците ще се присъединят към унгарците.

Робърт Фицо щедро хвали Москва и имитира Виктор Орбан,в съседна Унгария. С една дума, „скоро може да се появи нов размирник в Европейския съюз и НАТО“. В същата посока гледат и други европейски десни,които бързо набират популярност и отдавна са убедени, че проамериканските политици просто унищожават Европа.Тук дори няма нужда от информационна война. Европейците много добре усещат какви трагични последици имаха за Стария свят анти-руските санкции, наложени отвъд океана.Наистина ли някой още мисли,че САЩ са във война срещу Русия,а не срещу Европа? Санкциите на безумците овладели ЕС,(европейските политически лидери, а всъщност агенти на ЦРУ, обучени в Америка,(както чухме вече от Белград),изведоха Русия в челната петица по номинален БВП.

А,за другите,по-истинските европейски лидери ни обясни Георги Марков,който в последно време стана много точен и дори започнаха да го харесват: „Всички лидери в Европа, които отстояваха суверенитет, историческа памет, християнски ценности и бяха срещу мигрантската вълна и джендъризма, попаднаха под ножа на розовите прокуратури. Курц и Щрахе в Австрия, Льо Пен, Земур, Саркози във Франция, Берлускони и Салвини в Италия, Янша в Словения, Бабиш в Чехия, Фицо в Словакия, а в Германия на пангара е цяла партия – “Алтернатива за Германия“, чиято подкрепа е вече над 22% и задмина социалистите на Шолц“.

Германия ще плати „ужасна цена“ за антируската си политика, пише Newsweek.„На Запад казваха, че Русия трябва да се „провали“ в Украйна, в противен случай целият международен ред ще се срине,а възходът на Китай е предизвикателство, заради което е необходимо „да се защитим“. Всъщност обаче най-големият проблем идва от Германия.

„Предполагахме, че първата страна, която ще се поддаде на икономическата тежест на конфликта в Украйна, ще бъде Русия. Сега обаче виждаме, че оръжията на санкциите до голяма степен се провалиха. Руската икономика е стабилна и дори расте, но какво ще стане с Германия, която се спъна първа? Състоянието на германската икономика предизвиква безпокойство сред германците: те са „загубили вяра“ в политическия елит, който подкрепя чужди интереси и са разочаровани от ценностите и методите на управляващите центристи, пише Newsweek.

Германският модел на управление преживява двойна криза: в икономиката и в политиката. „Първо, се смята, че Берлин е пожертвал собствените си жизненоважни интереси в полза на западната,(американска б.а.) стратегия. Второ, има голяма загриженост за твърде голяма загуба на суверенитет. И трето, последиците от рецесията и икономическия спад са тревожни“. Страхът от ескалация на конфликта и прерастването му в открита конфронтация между НАТО и Русия е очевиден.

„Берлин ще трябва да плати ужасна цена за послушното следване на западната,(американска, евроатлантическа политика б. а.) спрямо Москва и Пекин“. Помислете си, щом Германия ще трябва да плати ужасна цена, каква точно цена ще плати България!

Последните събития в САЩ стресираха като Украйна, така и в Европа, пише WSJ. Под угроза е поддръжката за Киев. В Америка не включиха финансирането на Украйна във временния бюджет. Пентагонът призна: парите свършват.

Мунициите, които западните страни могат да дадат на Украйна, са на изчерпване, предупредиха от Обединеното кралство и НАТО, предаде Би Би Си.

Камарата на представителите на САЩ остана без лидер. Отстраняването на председателя Кевин Маккарти стана след атаката от хората на Тръмп и така се задълбочи хаоса в Конгреса само дни след като на косъм бе предотвратено спирането на работата на правителството.

Западът игра на руска рулетка… и загуби, неотдавна обобщи AgoraVox,Франция. Страните от НАТО, доста безразсъдно обявиха своите цели в конфликта: пълното военно поражение на Русия. Така Алиансът подписа смъртната си присъда – и не само за себе си, но и за основни западни държави, които имаха дързостта да заявят пълното си съучастие във „военния провал“ срещу Москва, завърши AgoraVox.

 

Автор Йордан Халачев, Фейсбук

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *