Шефът на руските тайни служби обясни какво ще се случи със западните оръжия и чуждите наемници!

Свят

Смъртоносните оръжия, доставени на Украйна, както и чуждестранните бойци, воюващи за Киев, са приоритетни цели за руските военни.

 

Това каза във вторник в Брянск на среща по въпросите на сигурността в Централна Русия Николай Патрушев, секретар на Съвета за сигурност и шеф на външното разузнаване на Русия, цитиран от РИА Новости.

Задачите на „специалната военна операция“ в Украйна ще бъдат изпълнени, въпреки помощта на Запада за Киев, заяви Патрушев.

Русия бе принудена да започне спецоперацията, след като не получи гаранции за своята сигурност, като отчете реалната заплаха от създаване на ядрено и биологично оръжие на територията на Украйна и най-вече заради геноцида, на който бе подложено рускоезичното население от страна на киевските власти.

И въпреки военната помощ, предоставена от колективния Запад на украинския режим, задачите на специалната военна операция, определени от президента на Русия, ще бъдат изпълнени, „, цитира го РИА Новости.

Според него днес Русия „се противопоставя на възродилия се, с подкрепата на колективния Запад, неонацистки режим в Киев, както и с бясната русофобия, бори се с геноцида срещу рускоезичното население и защитава международното право, основано на основните принципи на ООН, а не на правилата, измислени от Съединените щати, за да запазят своята хегемония.“

„Освобождаването на Украйна от неонацизма ще постави началото на връщането на стабилността и сигурността в света“, добави Патрушев.

Украинските разузнавателно-диверсионни групи са активизирани в Централна Русия, особено в граничните райони, заяви още Патрушев.

„Напоследък обстановката в Брянска област, особено в пограничните райони, се характеризира с активизиране на дейността на украинските разузнавателно-диверсионни групи, систематичен обстрел на населени места с реактивни системи за залпов огън, артилерия и безпилотни летателни апарати, доставяни на Украйна от САЩ и други страни от НАТО“, каза той в Брянск.

„Цели, като правило, са гражданска инфраструктура, чието унищожаване или увреждане застрашава безопасността на цивилното население и може да нанесе значителни щети на икономиката“, добави Патрушев.

„Значително се засилиха опитите на представители на радикални и екстремистки структури да проникнат на територията на Русия с намерение да извършват подривна дейност и да извършват терористични актове“, добави Патрушев на форума за сигурността в Централна Русия.

„Има факти за умишлена намеса в работата на съоръженията от жизнено-важната инфраструктура, включително транспортни и горивно-енергийни комплекси“, добави той.

Но руските служби за сигурност, подпомогнати от населението на страната ще се справят с всяка заплаха. Ще неутрализират всеки противник бил той терорист, джихадист, натовец или чужд наемник, така както неутрализираха ислямските джихадисти и техните помагачи в Сирия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *