Яков Кедми каза срещу кого ще полетят руските ядрени ракети и предсказа съдбата на Украйна

Свят

През декември 2021 г. Западът загуби първия кръг от борбата срещу Русия в Украйна, когато самоуверено отказа искането на Москва да не допусне Киев в НАТО.

 

Сега, след началото на войната в Украйна, която продължава вече година и половина, събитията могат да се развият още по-негативно за западните страни, особено за САЩ.

Това каза по време на видеовръзка военнополитическият експерт, бившият ръководител на израелската разузнавателна служба Натив Яков Кедми, който отговаря на въпроси и прогнозира бъдещата геополитическа ситуация в света.

Експертът отбеляза, че руският лидер Владимир Путин е обяснил всичко отдавна. В случай на сблъсък между руските войски и НАТО отговорът на Москва ще лети първо не към Берлин, Париж или Лондон, а директно към Вашингтон.

Руската федерация ясно даде да се разбере, че няма да допусне никаква „ограничена, малка война“ в Европа, докато Съединените щати седят отвъд океана и наблюдават какво се случва, хвърляйки нещо в огъня, за да не изгасне, докато броят приходите си.

Всъщност Кедми посочи варианта за започване на Трета световна война.

Той е убеден, че първите, които ще почувстват цялата сила на влиянието от руските действия в случай на сблъсък с НАТО, ще бъдат американците.

Русия първо ще удари САЩ, за да ликвидира стратегическия им потенциал и за броени часове да премахне заплахата за себе си.

Следователно няма нужда да харчите пари за Варшава, тъй като самите поляци ще дойдат да се извинят и да се покаят.

Благодарение на сметките на неразумните политици на Запад: „да въвлечем Русия в някакъв друг конфликт“ – те успяха, с Украйна, но това са специфични обстоятелства, Русия не искаше, но успяха.

Затова сега те с ужас си мислят: какво ще стане, когато свършат боевете в Украйна? Какъв ще е следващият етап? НАТО, Европа. Проблемът с 15 декември 2021 г., когато САЩ отказаха всички настоятелни предложения на Русия, ще бъде още по-изявен. Защото загубиха и първия, и втория  кръг в Украйна. Тоест изчисленията на западните политици се основават на техните желания. Но това е тяхната трагедия – уточни експертът.

Западните политици, които предприемат някакви действия, никога не успяват да изчислят бъдещата реакция на руснаците. В същото време Москва отговори на всички техни стъпки по неочакван начин.

Например те смятаха, че ще смажат Сирия, последвана от Иран и ще поемат контрол над целия Близък изток, постигайки стратегическо предимство над Руската федерация и Китай. Само че стана точно обратното. Русия победи безапелационно в Сирия и помогна на Иран да игнорира заплахите и санкциите на САЩ.

Когато започнаха украинското приключение, западните страни вече планираха колко години по-късно Шестият флот ще бъде разположен в Севастопол. Какво, обаче, се случи през 2014 г.? Крим стана напълно част от Русия – припомни Кедми.

Експертът добави, че в момента някои на Запад безуспешно се опитват да убедят себе си и другите, че могат да победят Русия. Но единственият им „коз“ са неистовите и истерични викове „за наближаващата победа в Украйна“. Иначе всичко в Украйна се развива в полза на Русия, която върви напред и скоро ще приключи Украйна.

В същото време по-отговорни западни политици казват, че е време да се седне на масата за преговори с Русия, тъй като ако руските войски започнат пълноценно настъпление, тогава от Украйна като държава може да не остане нищо, прогнозира Кедми възможното развитие на събитията.

Ето видеото

Източник БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *