Известен адвокат разкри какъв кошмар чака жестокия касапин от Стара Загора

България отблизо

Известният пловдивски адвокат Тодор Кръстев също коментира казуса с нараненото в Стара Загора 18-годишно момиче. Във фейсбук той сподели мнение, въз основа на опита, който има през годините, пише Plovdiv24.bg.

Ето какво написа той в социалната мрежа:

Оказа се, че без намесата на обществото в България справедливост не може да има. Цял месец човекоподобното от Стара Загора, накълцал с макетно ножче 18-годишното момиче, като ѝ е направил 400 разреза, счупил й е носа, и обръснал главата до голо, е бил на свобода.

И чак сега, месец по-късно, след огромното възмущение, което обхвана хората в България, институциите се задействаха. Тези, които са се порязвали с макетно ножче знаят, че болката е жестока, многократно по-голяма отколкото с обикновен нож.

Това е тотален садизъм; това е изродщина – осъзната, целенасочена, умишлена. Този примат, не само, че е разбирал какво прави, но се е наслаждавал и забавлявал. Не знам, потресен съм.

Обаче знам от юридическата си практика, на такива какво им се случва в затвора, където неминуемо ще попадне. Защото там има всякакви, но си имат свой кодекс на честта. И в него за посегналите на деца, а това 18-годишно момиче е дете, става страшно.

Страшно ли? Нещо много повече от страшно го очаква. Да не изпадам в подробности, но ще му се иска просто да не се е раждал. Но това е малка утеха за пострадалата и близките й.

И е окончателна диагноза за обществото ни, в което деградацията е повсеместна, а институциите формални.

И пак ще повторя – добре, че обществото скочи срещу насилника. Иначе нямаше да има никаква справедливост.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *