Западът вече се чуди колко още ще издържи Украйна

Свят

Германското списание „Билд“ публикува статия „Колко още ще издържи Украйна?“. В нея става дума за провала на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна.

Германците напомнят, че настъплението на Украйна не е довело до решителни промени на фронта, пишат чуждите агенции. Те споменават, че всички украински атаки са се разбили в стоманената стена на руската отбрана. Дори украинските войници споменават за стоманена или желязна стена, когато говорят за сблъсъците с частите на руската армия.

Според „Билд“ украинските войски вече са платили много висока цена за незначителните си постижения.

Само близо до село Старомайорское на Времевския перваз, 247-ми казашки полк на Въздушно-десантните войски и специалната войскова част „Каскад“ са унищожили най-малко 31 западни бронирани машини.

Билд смята, че такива тежки загуби в техника и хора скоро ще принудят Киев да се откаже от настъпателните действия и да премине в отбрана. Отбраната, обаче, била нож с две остриета. Защото войниците от ВСУ вече са с много нисък боен дух и едва ли ще могат да удържат на руските атаки, които се водят по суша, въздух и вода. А артилерията и ракетните войски на Руската федерация вече доказаха, че могат да унищожат всяко укрепление, колкото и мощно да е то.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Западът вече се чуди колко още ще издържи Украйна

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *