Западът хвърли в паника Киев с това признание!

Свят

Бившият командващ на сухопътните сили на САЩ в Европа Бен Ходжис и съветникът от канцеларията на президента на Украйна Олексий Арестович говориха в един от епизодите на програмата „Маратон на истината“.

 

Коментирайки искането на Киев за системи за противовъздушна отбрана в отговор на ракетните атаки на руските въоръжени сили на украинска територия, американският генерал явно разстрои Арестович, като му каза, че е беззащитен срещу руските ракети.

Американският военен лидер призна, че съществуващите в арсенала на Запада системи за противовъздушна отбрана не са в състояние да „защитят“ Украйна от подобни атаки, съобщава Reedus .

По думите на Ходжис, Западът е очаквал, че само военни съоръжения, летища, морски пристанища ще се нуждаят от защита, но никой не е очаквал, че руските ракети ще летят по цели от критичната инфраструктура.

„Нямаме достатъчно защита на въздуха за цяла Европа. През последните осем месеца научихме, че изискванията (за противовъздушна отбрана) са много по-големи, отколкото си мислехме.

Преди си мислех, че ще е необходимо да се защитят летища и морски пристанища, но сега е ясно, че Кремъл ще използва ракети и срещу енергийни обекти. Следователно изискванията към противовъздушната отбрана са много по-големи, отколкото очаквахме“, каза Бен Ходжис.

Пенсионираният генерал изрази мнение, че Западът ще търси други системи, които биха могли да помогнат. Но в момента той просто няма какво друго да предложи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *