Запорираха имотите на известен министър! Крал, ама с неподходящи хора!

България отблизо

Жесток удар бе нанесен върху  бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков.

По искане на Антикорупционната комисия  Софийския градски съд е наложил  запор над имущество на сегашния общински съветник от ГЕРБ и бивш послушко на Борисов.

Под запор са половината му  апартамент, широко ателие, голямо дворно място, паркомясто,  акции в различни фирми и дружества, както и влогове и депозити в няколко банки.

Крайната мярка е взета заради открити несъответствия  между доходите и имуществото на Трайков. Разликата се оказала  2,4 млн. лева. Това пък е установила  проверка, която започна преди близо две години.

По непотвърдени данни размерът на  бъдещия  иск срещу Трайков ще бъде над 2,3 млн. лв.  Той беше обвинен заедно със Симеон Дянков и Иво Прокопиев  за продажбата на остатъчния държавен дял на ЕВН на частна фирма на занижени цени.

Трайков е първият министър на ГЕРБ, чието имущество беше запорирано. Най-вероятно причина е топлата му връзка с  Иво Прокопиев. Ако името на олигарха не фигурираше в обвинението, Трайчо  щеше да се измъкне, като всички останали, които никой не ги съди, нито пък им брои ограбените пари. Но желанието на Борисов да удари Прокопиев е толкова голямо, че този път не е пожалил свой човек, коментират сред политическия елит.
Прокопиев е един от най-големите врагове на ГЕРБ и има достатъчно пари и власт да събори Борисов. Затова и непрекъснато е атакуван от придворните медии, а всеки, заподозрян във връзки с него, е обявяван за враг.

Tagged

1 thought on “Запорираха имотите на известен министър! Крал, ама с неподходящи хора!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *