Започна се: Руската армия тръгна в мащабно настъпление!

Свят

Един от лидерите на самопровъзгласилата се Донецка народна република, Денис Пушилин, съобщава, че руските и проруските войски са окупирали украинския град Лиман „наполовина“.

 

„Руски части заедно с народната милиция на ДНР и ЛНР навлязоха в самия град. Около половината от града е под контрола на нашите подразделения“, каза Пушилин, цитиран от Интерфакс.

Той също така заяви, че според ДНР руската страна е завзела 28 населени места в северната част на Донецка област в рамките на непризнатите граници на републиката.

За боевете за Лиман се съобщава още вчера, което бе потвърдено и от Киев.

Във вечерната си сводка щабът на украинските въоръжени сили съобщава, че Русия е започнала мащабна офанзива в Донбас и се съобщава за напредване към Лиман.

Представителят на украинското министерство на отбраната Олександър Мотузяник заявява, че руската офанзива в източната и южната част на Украйна е навлязла в най-активната си фаза и се правят опити за обкръжаване на Северодонецк и Лисичанск.

По посока Бахмут Русия напредва в районите на Липово и Билоховка.

Според щаба на въоръжените сили на Украйна през последните часове въздушни удари са нанесени по Краматорск, Лиман и Славянск.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *