Пригожин отива в историята! Ето кой ще е новият командир на ЧВК „Вагнер“

Свят

Руският президент Владимир Путин каза кой ще оглави ЧВК „Вагнер“ след Евгений Пригожин, пишат руски и украински медии.  Бойците, които решат да сключат договор с руското министерство на отбраната, ще бъдат ръководени от полк. Андрей Трошев.

 

Според журналисти Путин е обявил това по време на изложба на квантови достижения в Световния търговски център в Москва.

Съобщава се, че Путин е предложил на „вагнеровците“ няколко варианта да си намерят работа, включително под ръководството на техния пряк командир с позивна „Седой“. Под горепосочената позивна е известен един от ключовите командири на ЧВК „Вагнер“ Андрей Трошев.

Също така, именно чрез него представители на руското министерство на отбраната са взаимодействали с ЧВК през последните 16 месеца, гласи още информацията.

Кой е Андрей Трошев?

Трошев е полковник в оставка, роден през 1962 г. Той е бивш служител на Специализирания отряд за бързо реагиране. Ръководил е елитните части СОБР и ОМОН, участвал е в бойни мисии в афганистанската и чеченската война.

Както вече съобщихме, в момента наемници от ЧВК „Вагнер“ обучават бойците от беларуската отбрана.

Също така, според военните анализатори, друга част от „вагнеровците“ укрепват щаба на Южния военен окръг в Ростов. До сградата са поставени чували с пясък, а за охрана са назначени спецчасти.

Превод и редакция: БЛИЦ!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *