За по-малко от 24 часа! Над 76 млн. са гледали анонса на Тъкър Карлсън за интервюто с Путин

Свят

Рекордните над 76 милиона души по целия свят са гледали анонса за интервюто на Тъкър Карлсън с Владимир Путин. И то за по-малко от 24 часа.

 

Американският журналист Тъкър Карлсън, който цяла седмица вече е в Русия, потвърди в обръщение на своя канал, пуснато на 6 февруари около 21.44 ч., че е в Москва, за да вземе интервю от руския президент.

 

„Днес ние сме тук в Москва, за да вземем интервю от руския президент Владимир Путин и скоро ще го вземем. И очевидно такова интервю носи своя риск и от много време го планираме“, казва той в обръщението си, публикувано в Телеграм канала му.

 

„Ние сме тук не защото обичаме Путин. Ние сме тук, защото обичаме Америка и искаме да останем богати и свободни“, изтъква своя мотив Карлсън.

 

„За двете години на война американците не получаваха информация. Те нямат представа какво става тук в Русия, не в Украйна. Те трябва да знаят, нали плащат за това“, обяснява журналистът.

 

Тъкър подчертава, че войната в Украйна е хуманитарна катастрофа за света, вече са загинали десетки хиляди хора, цели поколения украински младежи, а военните и световни съюзи са претърпели трансформация.

 

„Ние сме тук да вземем интервю от Путин и ще го вземем“, казва той и обяснява, че „американците трябва да знаят истината“. 

 

„Ние сме журналисти и нашата работа е да казваме истината“, казва водещият и добавя: „Ние сме отправили и покана за интервю към Володимир Зеленски и се надяваме да се съгласи“. Но допълва, че нито един западен журналист досега не е опитал да вземе интервю от Путин.

 

„Повечето американци не знаят защо е започнала войната и дори гласа му не са чували“, коментира още бившият водещ на „Фокс нюз“ за Путин. И припомня, че за американците свободата на словото е исконно право.

 

Той твърди още, че това е вторият му опит да интервюира руския президент, след като първия път му е било попречено от президентската администрация на Байдън преди три години. Преди месец отново е имал пречки да осъществи плана си с пътуването до Москва, но е успял, разкрива телевизионният водещ.

 

Карлсън обяснява още, че неговият екип сам си плаща разноските по идването в Русия и не е получил пари от други организации. Той дори благодари на Илон Мъск, който е обещал, освен на канала на Карлсън, интервюто да се разпространи и на платформата му Х, без да бъде блокирано. То ще бъде публикувано безплатно, гарантира още американският журналист.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *