Знаменитият чеченски батальон заби знамето на Русия в центъра на Киев!

Свят

Видеото, на което войник от Чечня маха националния флаг на Украйна и го сменя със знамето на Русия, е заснето на територията на Националната гвардия на Русия.

Това става ясно от втори клип, на който боецът, който слага знамето, се обръща към лидера на Чеченската република Рамзан Кадиров.  

„Рамзан Ахматович, когато дойдохме тук вчера през нощта, ни атакуваха три пъти, но успяхме да отбием атаката. Не знаехме къде се намираме. Оказва се, че сме били в Националната гвардия на Украйна”, казва той.

По данни на „Чечня Днес“, след отблъснатата атака по контролно-пропускателния пункт на Националната гвардия на Украйна, знамената на Русия и на полка Ахмат Кадиров са били издигнати от командира на 249-ти специален моторизиран батальон „Юг“ от Хюсеин Межидов.

Коментирайки кадрите, лидерът на Чечня подчертава, че нито едно руско спецподразделение и нито един военнослужещ не отиват в Украйна да се бият и още повече – да убиват, а точно напротив – за да сложат край на беззаконието срещу цивилното население, което се случва в продължение на осем години.

„Отнасяме се с най-добри чувства към самите украинци и, разбира се, с украинските военни няма какво да изясняваме.

Всички въпроси са към бандеровците и терористите, които след убийствата на жителите на Чеченската република избягаха от тук и се скриха там. С тях искаме да се разберем. Повтарям още веднъж: ние дълбоко уважаваме украинския народ, обичаме тази страна. Освен това, никой отвън няма да ги защити така, като ние“, подчерта Кадиров.

Руският президент Владимир Путин постави задачата да се осигури максимално сигурността на населението на Украйна. Въпреки факта, бандеровците разположиха артилерийски оръдия в близост до жилищни райони и стрелят от тях, руската армия не отвръща на ударите, за да избегне цивилни жертви, отбелязва Кадиров.

„По-правилно би било, ако самите украинци излязат и да приключат с националистите, бандеровците, терористите. В крайна сметка точно това ще се случи. Украйна сама ще избере бъдещето си“, каза той.

Tagged

1 thought on “Знаменитият чеченски батальон заби знамето на Русия в центъра на Киев!

  1. НАЙ-ПОСЛЕ ДОБРА НОВИНА!!Много се затегна тази операция!!но не се изненадвам-в край на краищата руси воюват срещу руси в тази братоубийственна война!!във все случай на бендеровският фашизъм трябва да се сложи край !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *