Извънредно: Бивш началник на украинска тайна служба разкри лъжи на Зеленски!

Свят

Президентът Владимир Зеленски е уволнил началника на Харковската областна служба за сигурност Роман Дудин, който след това пише възмутен пост във Facebook.

 

Дудин информира за това как всъщност украинските въоръжени сили са достигнали границата с Русия на 15 май по време на контраофанзива северно от Харков.

Тогава в интернет се разпространи видеоклип, в който войници от 227-и батальон на 127-а бригада носят граничен стълб и се снимат край него. Кадрите са активно публикувани от украинските власти, включително от губернатора Олег Синегубов.

На 16 май Володимир Зеленски записа обръщение, в което изрази към военните „огромна благодарност“.

Според Роман Дудин обаче това е било постановка и „представление за президента“. По думите му при тази операция са били убити четирима души, а трима са ранени.

Роман Дудин

Трябва да се отбележи, че след 15 май украинските военни наистина не са публикували други подобни видеоклипове. Не се съобщава нищо за други подходи към границата с Русия.

След публикуването на видеоклипа тази тема е заглушена и сега се знае само, че боевете на север от Харков не са на самата граница, а около няколко селища на украинска територия. Граничният пункт не се споменава и в докладите на Генералния щаб от 15 и 16 май, коментират световните издания.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *