Извънредно: Голяма промяна в ГЕРБ! Ще се смаете!

България отблизо

Официално – Десислава Атанасова е номинирана за конституционен съдия от ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от изявлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Познавате я всички, изключителен юридически опит, голямо законотворчество, десетки закони. Тя ще се справи много добре, убеден съм“, каза той.

Председател на парламентарната група ще бъде Бойко Борисов.

Атанасова е юрист по образование. Била е министър на здравеопазването и председател на Комисията по здраве към НС.

Била е също заместник-председател на Комисията по правни въпроси и член на Комисията по външна политика.

Правото е първата ми голяма мечта, По стечение на обстоятелствата бях политик много години, но сега искам да се завърна към юридическата практика. Ако бъда избрана за конституционен съдия, ще се стремя да пазя правото дори от закона, каза Десислава Атанасова.

„Вече е факт, имаме входирано с подписите съответно за техния кандидат и съответно – те за нашия. Имаме с подписите на трите парламентарни групи избор на двамата конституционни съдии“, заяви Борисов.

Той посочи, че към работната среща на лидерите на управляващите партии ще се присъединят Николай Денков и Мария Габриел. „Започват да оценяват министрите, зам.-министрите, областните управители, така че да сме готови преди 6 март да отидем с готов кабинет при президента Радев“, обясни той.

Той обясни, че няма вариант, при който да има друго предложение за премиер освен Мария Габриел.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *