Извънредно! ЧВК „Вагнер“ превзе Красная Гора, примката около Бахмут се затяга

Свят

Бойците на руската частна военна компания (ЧВК) „Вагнер“ са овладели Красная гора, селище от градски тип северно от Бахмут, съобщи основателят на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, цитиран от агенциите.

 

„Днес щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“ превзеха населения пункт Красная гора“, съобщи в Телеграм канала си пресслужбата на Пригожин.

В публикацията са поместени снимка и видеозаписq които потвърждават превземането на населеното място.

 

По-рано ръководителят на Донецката народна република Денис Пушилин съобщи, че се водят боеве в покрайнините на Бахмут, в квартали, които доскоро са били контролирани от украинските военни.

В съобщението на пресслужбата на „Вагнер“, Пригожин е цитиран да добавя, че в радиус 50 км от Бахмут не воюват никакви други руски части, освен тези на „Вагнер“, което по думите му означава, че ако градът падне, той ще бъде превзет от силите на частната военна компания. Пригожин посочи, че подразделения на „Вагнер“ не участват в боеве никъде другаде по фронтовата линия, нито на северното, нито на южното направление.

В интервю от петък той заяви, че щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“ трябва да превземат Бахмут, за да продължат настъплението си, но добави, че се натъкват на упорита съпротива от украинските защитници. В същото интервю той заяви, че на Москва може да са нужни две години, докато установи контрол над Донбас, което тя обяви за една от основните си цели във войната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *