Изненада: Байдън обяви на коя дата Русия ще нападне Украйна, но ще се смаете кой не му повярва!

Свят

Американският президент Джо Байдън проведе разговор с лидерите на съюзничeски държави. Участниците в разговора изразиха тревога от струпването на руски войски около Украйна и заявиха желание за дипломатическо решение на кризата, предаде Ройтерс, като се позова на Белия дом.

Лидерите „потвърдиха своята подкрепа за суверенитета на Украйна“, каза Белият дом след видеоконферентния разговор, в който са участвали канадският премиер Джъстин Трюдо, председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Олаф Шолц, британският министър-председател Борис Джонсън и други.

Вестник „Политико“ съобщи, като се позова на запознати източници, че в разговора Байдън е посочил, че Русия може да нападне Украйна на 16 февруари. Според изданието Вашингтон е информирал своите съюзници, че подобно нападение може да бъде предшествано от ракетни удари и кибератаки, съобщава БТА.

Европейски представители, цитирани от вестника, обаче са споделили различно виждане. Британски служител е казал „ние имаме различно тълкуване“ на разузнавателните данни за датата 16 февруари. Двама дипломати от Европейския съюз са изразили още по-скептично мнение, като единият е заявил, че „те все още отказват да приемат това“. По думите му „то би било такава грешка на Путин“.

Войната има висока цена, Украйна ще се бие с всички сили, е казал той.

По-рано американският съветник по националната сигурност Джейк Съливан заяви, че евентуално нападение срещу Украйна може да започне с удар по въздух и ракетни атаки.

Tagged

1 thought on “Изненада: Байдън обяви на коя дата Русия ще нападне Украйна, но ще се смаете кой не му повярва!

  1. поредно налудно твърдение на сенилен президунт!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *