Изненада: „Геройски загиналите“ украински военни възкръснаха!

Свят

Граничарите от Змийския остров на юг от Одеса се предадоха мирно и бяха отведени в Севастопол, съобщава генерал-майор Михаил Ясников, заместник-командир на руския Черноморския флот.

Днес група от 82 военнослужещи от Змийския остров бяха доставени в Севастопол от спасителния влекач „Шахтьор“, те сложиха оръжие и решиха да се върнат при семействата си„, каза Ясников пред ТАСС.

Вчера в мрежата се появи аудио запис, на който украинските граничари отказват да се подчинят на руската команда за предаване и псуват въоръжените сили на Москва.

По-късно президентът на Украйна Владимир Зеленски заяви, че всички 13 граничари на острова за загинали геройски без да се предадат. Киев обяви, че военнослужещите ще бъдат посмъртно удостоени със звание „Герои на Украйна“.

Аудио записът от радиообменът е без видео, а за фон се ползва снимка на острова.

От Министерството на отбраната на Русия заявиха, че украинските граничари не са оказали съпротива. От Москва допълват, че от началото на военната операция всеки ден има случаи на предаващи се украински войници.

Tagged

1 thought on “Изненада: „Геройски загиналите“ украински военни възкръснаха!

  1. Хибридна и информационна война срещу Русия и нашият народ!!/вече32 години!!!/
    може да е добър шут но за ЗЕЛЕНСКИ ВАЖИ БЪЛГАРСКАТА ПОГОВОРКА“-НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ!!“…За 8 години фашистки режим,грабеж и хунта хората там разбраха че ги мамят и им промиват мозъците!!!но,съзнанието на младите хора е преформатирано и им е сменено ценностната система-точно както у нас!!!!СОРОС ОТКРАДНА ДЕЦАТА НИ!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *