Напрежението расте: Руски войски се появиха в Западна Украйна!

Свят

Руски войски са достигнали близо до град Броди (източен район на Лвовска област). Информацията за десанта на руските войски се потвърждава от кмета на Лвов Андрей Садови, той съобщава за няколко десетки руски военни. 

Украинските сили са отблъснали руска атака край западния град Броди в Лвовска област, заяви днес кметът на Лвов в чат услугата „Телеграм“, предаде Ройтерс.

„Руснаци кацнаха с три вертолета близо до Броди. Около 60 души“, заяви кметът Андрий Садови. „Украинските сили отблъскват окупатора! Държим нещата под контрол“, добави той, без да обясни защо отблъскването на този неголям брой руски военни продължава толкова дълго.

Украинските власти обаче омаловажават мащаба на офанзивата на руските въоръжени сили.

Въпреки това в  Западна Украйна започва паника. Тук със сигурност не се очакваха силите на руската армия.

В Лвов, който е на около 50 км. от полската граници избягаха дипломатите от страните от ЕС и САЩ преди атаките срещу Киев. А сега там има руски военни.

Освен това през последните часове се разпространява информация, че там е избягал и президентът на Украйна Володимир Зеленски, защото Лвов е столицата на най-отявлените украински националисти, които са поели и охраната на украинския президент.

Досега се смяташе, че руските войски най-трудно ще се доберат до този голям украински град и точно там ще срещнат най-яростен отпор.

Но изглежда прогнозите не се сбъдват. И Западна Украйна ще последва съдбата на своята метрополия Киев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *