Изненада: Разкриха кога САЩ ще попаднат в руския капан! Историята се повтаря!

Свят

Белият дом продължава да отлага датата на руската „инвазия“ в Украйна, така широко прокламирана в западните медии. Сега е виновно затоплянето – чакаме пътищата леко да замръзнат.

Точно същият сценарий беше обявен през октомври. След това отново през декември. Пътищата замръзнаха и се стопиха, снегът падна и спря, но руските танкове не помръднаха.

Но нека погледнем ситуацията от другата страна. Кога е изгодно за американците да изпратят подчинената им украинска армия към Донбас? Защо не го направиха досега, какво им пречи? Изобщо, кога Америка ще организира провокация и ще има истинско нахлуване в обширните руски земи?

Ами много просто. Както винаги, когато става дума за американци, всичко е свързано с „грабежа на века“. А войната има пряка връзка с ограбването.

Ето как са намислили да започне войната. От около септември, успоредно с медийния шум за руската „инвазия“ в Украйна, в Съединените щати се води страстен дебат относно необходимостта от повишаване на основния лихвен процент на Федералния резерв.

Най-малката информация за този темп е в състояние да срине световните индекси, така че дискусията е гореща, но тиха, само приглушени стенания понякога се надават изпод килима. Световната общност не ги чува, защото постоянно я баламосват с Украйна и Русия.

От една страна, още през лятото стана ясно, че е време за повишаване на лихвата на Федералния резерв. Икономиката на САЩ се задавя от трилионите, отпечатани по време на пандемията, инфлацията достига четиридесетгодишни връхни точки.

„Най-големият спекулативен балон на всички времена на всички места“ – така още през юни брилянтният инвеститор Майкъл Бъри, който предсказа финансовия крах от 2007 г., характеризира ситуацията на фондовия пазар в САЩ.

В такава ситуация обикновено се включва „прахосмукачката“ на Федералния резерв. Той изчиства „излишъка“ на парите, спихва балоните, като цяло по някакъв начин балансира американската икономика.

От друга страна, никой никога не е вдигал залозите в такива екстремни условия. И две години не са минали от предишния срив на фондовия пазар, когато индексът “Дау Джоунс” се срина толкова епично, колкото през незабравимата 1987 година.

Американските пазари реагират нервно дори на обещанията на Федералния резерв за повишаване на лихвите. “Мета” (бившият “Фейсбук”) на Зукърбърг падна с 25 процента преди седмица и все още не се е възстановил. И за другите „високотехнологични“ компании всичко е много несигурно.

Като цяло, основната опасност от повишаването на лихвата е, че акциите ще се сринат и „най-големите спекулативни балони“ няма да се издуват контролирано, а просто ще се спукат. Но според ръководството на легендарната банка “Голдман Сакс”, Федералният резерв ще повиши лихвата тази година цели пет пъти.

Тема за размисъл: През 2005-2006 г. шефът на Федералния резерв Бен Бернанке повишава лихвите седемнадесет пъти подред, за да се бори с инфлацията. В резултат на това се увеличиха ипотечните плащания. В един момент американците вече не можеха да се справят с тях.

Ипотечният балон се спука. Започна финансовата криза от 2007-2008 г., която в САЩ открито се сравнява с Голямата депресия. Американците фалираха, пропиха се се, самоубиха се. Но тогава “Голдман Сакс” получи много пари от Федералния резерв. Тук неизбежно възниква въпросът: „Къде започва Федералният резерв и къде свършва “Голдман Сакс”?“

В тази връзка възниква „вторият сложен“ въпрос: „А как ще реагират американците на борсовите вълнения днес?“ През пролетта на 2020 г. те масово купуваха акции и след това за една нощ спестяванията им ще изчезнат.

Пенсионните фондове също не могат да се справят с това. Гигантски балон се разрасна и на пазара на недвижими имоти. В страната има много „зомби-фирми“, които оцеляват само чрез постоянно рефинансиране. Ако не могат да получат следващия заем, ще има поредица от фалити в цялата страна. И какво? Ще се примири ли населението на страната с нов обир в полза на банките, ще щурмува ли пак Капитолия?

По всичко личи, че американските елити нямат отговор на тези въпроси. От тук и цялата история, проточила се месеци, с основния лихвен процент. Съобщенията за увеличението му започнаха през септември. След това тази идея постоянно се навиваше и пренасяше. Вероятно е било необходимо да се даде време за подготовка.. Същият Майкъл Бъри вече е успял да продаде почти цялото си портфолио.

Забележка за инвеститорите – на първо място той изхвърли акциите на “Тесла”, “Гугъл” и “Фейсбук”. Около два процента от портфолиото на Бъри остават, днес те са инвестирани в отбранителната индустрия и производството на лекарства. Тоест, ясно е какви перспективи вижда: война и медицина.

Как всичко това е свързано с Донбас? Точно както предишният срив на фондовия пазар беше свързан с пандемията на коронавирус. На 9 март 2020 г., Черен понеделник, американските олигарси сринаха пазарите.

Северноамериканските и европейските акции се понижиха рязко. Бизнесът фалира, хората фалираха, настъпи масова безработица. Това беше резултат от съгласувана игра на шепа банкери – както всъщност през 2007-2008 г. и по време на всички тези финансови кризи. Бенефициентите на срива обаче – сред тях бяха собственици на банки и ИТ корпорации – обясниха случилото се с пандемията.

Проблемът е, че тогава тя все още не се беше разпалила. Да, хората мече започнаха да се разболяват – и то сериозно. Но нямаше блокиране, само Китай затвори границите. На 12 март се случи Черният четвъртък, когато всичко рухна. И буквално на следващия ден собственикът на “Амазон” и един от основните бенефициенти от срива Джеф Безос се обърна към Тръмп във “Вашингтон Пост”: „Г-н президент, затворете ни у дома!“

Не може да се каже на населението на САЩ: “Момчета, бръкнахме малко в джобовете ви, никога няма да имате пенсии и собствени къщи, няма да можете да изпращате децата си в университети, но не обръщайте внимание, седете тихо заключени и не се разболявайте”.

Измамата на века се приписва на коронавируса. Болестите и страданията на милиони хора се превърнаха в параван, зад който се завъртяха трилиони.

На шестнадесети март ще се проведе следващото заседание на Федералния резерв. Може би именно върху него ще се увеличи основният лихвен процент. И ако това доведе до срив на пазарите, същите Безос и Гейтс, в тандем с господата от банките, ще обяснят на целия свят, че сривът е настъпил заради руската „инвазия“ в Украйна.

Трябва да кажа, че медийната артилерийска подготовка в тази посока вече е в ход. „Руската инвазия ще ужаси пазарите“, пише Си-Ен-Ен. „Нашествието на Русия в Украйна ще бъде шок за финансовите пазари“, развива темата Си-Ен-Би-Си.

На този фон една мащабна провокация на украинците на територията на Донбас някъде през началото на март би изглеждала логична. Подготвили са се. И химическите оръжия бяха докарани в индустриален мащаб. И войските на линията на съприкосновение бяха увеличени. И противотанкови ракети доставиха.

По това време трябва особено внимателно да наблюдавате ръцете на американските и британски партньори. За тях би било изключително изгодно да организират кървава провокация в Донбас, а след това да приемат всеки опит на Русия да спаси народа като „нашествие“. В този случай ще бъде възможно да се срине пазара. Само бизнес, нищо лично.

Най-тъжното е, че през това време в съседната територия наистина израснаха хора, които бяха убедени, че е добре и правилно да се бият с „москалите“. Днес те тренират с дървени калашници да стрелят по руснаци. В същото време получават заповеди на чист руски език – можете да му се възхищавате в репортажа на Си-Ен-Ен. Пълен абсурд, пред който и Кафка бледнее.

Тези хора отказват да разберат очевидното: след като се опитаха да се продадат на Вашингтон, не получиха нищо в замяна. Няма пари – вместо тях се изпращат противотанкови ракети. Социалните програми и медицината се сринаха под строгия контрол на американски куратори.

Всички стотинки, които идваха от чужбина, се озоваваха в джобовете на мошениците, които ги управляваха. Спомняте ли си как Арсений Яценюк вдигна парти по случай първия си милиард? Е, момчето постигна успех. След това, както обикновено, той избяга: или в Съединените щати, или на остров Вануату. Чудя се дали Зеленски има паспорт на Вануату?

Преди това украинците просто даваха на този колониален „елит“ всичко, което придобиха. Но те вече нямат нищо друго. И сега се опитват да ги принудят да дадат живота си. Те бяха наети като статисти, за да могат американските банкери да въртят своите хитри гешефти, а местните им мениджъри да продължат да получават комисионни. Но в това адско представление ще се пролее абсолютно истинска кръв.

Осъзнаването на всичко това ги боли, разбира се. По-лесно е да повярват в произхода си от шумерите и в „агресията на Русия“. Тогава през последните години има поне някакъв смисъл. Честно казано ми е жал за тези хора.

Но нито за миг няма да съжаляваме мошениците, който ги управляват. Дребни крадци, които техните западни господари никога няма да допуснат до там, където наистина сериозни хора си правят бизнеса. Псевдополитици, които са готови да предадат и държавата, и народа срещу определена сума и апартамент в Маями.

Вижте, докато Владимир Зеленски изработва бъдещите си бонуси и се готви за война с Русия, гривната достигна нов срив, а украинската икономика (това е оксиморон, честно казано, като „горещ сняг“, но хайде) удря нов антирекорд.

Казано по-просто, гражданите на Украйна губят последните си стотинки, а президентът им прави пари от това. И освен това някои граждани, съвсем сериозно, ще се борят за този президент. Хора, защо наистина сте полудели толкова?

И не разбирате ли, че истинският Апокалипсис за вас предстои?! Досега ви вземаха само парите. Сега ще ви отнемат и живота.

Така става, когато служиш на американските банкери.

Виктория Никифорова

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *