Изненада: Руските танкове стават неуязвими за украински и западни дронове

Свят

Модерните руски сканиращи комплекси „Сания“, които объркват електрониката и правят безполезни украинските и западни дронове, започнаха да се монтират на руските танкове в зоната на спецоперацията в Украйна. По този начин танковете стават неуязвими за дроновете, които бяха гордостта на Украйна и Запада.

Това съобщиха от Министерството на отбраната на Русия.

„Сания“ е автоматичен сканиращ куполен комплекс за откриване и потискане на FPV-дронове. По данни на разработчика, системата сканира пространството пред и около танка за наличие на единични FPV-дронове или цял рояк дронове на разстояние до километър и половина. А тяхното потискане се извършва на разстояние до километър. Комплексът обезпечава неутрализирането на безпилотните летателни апарати и при движението на танка.

Модерните комплекси откриват дроновете дори и на по-голяма височина и веднага пристъпват към неутрализиране на съответните БПЛА. Ако на комплекса „Сания“ не му достигне мощност да насочи електрониия лъч към атакуващите дронове, той веднага изпраща сигнал към намиращите се най-близо подразделения за радиоелектронна борба, които моментално унищожават дроновете по зададените от комплекса „Сания“ координати.

Както уточниха от руското отбранително ведомство, по време на бойната работа танковите на екипажите от 9-та мотострелкова бригада от 1-и артилерийски корпус са унищожили опорен пункт на ВСУ около населеното място Первомайское, където електронните комплекси „Сания“ са изиграли решаваща роля.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *