Илхан Андай: След втори септември ДПС може да излезе с друга позиция!

България отблизо
Доган е имал нужда от време да анализира искането на хората от плажа в „Росенец“. Разбира се, това е шега. Не е вярно, че Доган е изритал Борисов. Това каза журналистът Илхан Андай по БТВ.

Темата прекратяване на това правителство е друго. Вчерашното изявление на Карадайъ е само параван. Не трябва да се бъркат двете неща. ДПС няма нужда от избори през ноември. ДПС оставя врата за правителство на националното спасение. Реакцията на ДПС се забави. Мълчанието в момента е губещо. Всеки вижда в ДПС злото, всеки се пази от ДПС.  В момента ДПС инкасира загуба на гласове. Ние виждаме декларация на Карадайъ, но не виждаме зад паравана какво става. Борисов е доволен, защото прикачи ли се ДПС към ГЕРБ, това ще му даде възможност да доизкара мандата.

 

Изказването на Карадайъ цели да покаже ДПС като опозиционна и демократична сила. Но това е просто прах в очите на хората. Защото те гласуваха всички заканапроекти на ГЕРБ, които не можеха да съберат достатъчна подкрепа. През цялото време те играеха заедно с ГЕРБ.

Днес може да се окаже, че вчерашното изявление не е изритване на ГЕРБ и не е отваряне на линия за предсрочни избори. Възможно е след втори септември, ДПС да излезе с други позиции. Иначе те нямат сметка от ВНС. При 120 депутата, ДПС ще имат символично представителство в парламента. ГЕРБ и ДПС искат да не се провеждат предсрочни избори. Да има кабинет с ключова роля на ГЕРБ и подкрепа на ДПС. В момента улицата е скучна. Правителството може да избута още 6 месеца без да се разклати ни най-малко.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *