Каква я мислеха, каква стана: Икономиката на Китай задмина САЩ!

Свят

Промишлените предприятия в Китай са успели да възобновят производството си средно до 98,6 %, заяви заместник-министърът на промишлеността Син Гобин. И дори така вече задминаха САЩ, които са в началото на карантина.

Натоварването на производствените мощности в промишлените предприятия в страната вече достигна 98,6%, а 89,9% от работниците и служителите са се върнали на работните си места, каза той. В малките и средни предприятия на работа са се върнали около 76% от заетите.

Само предприятията, заети в автомобилната промишленост, които са възобновили 97% от производството си, в момента се сблъскват с ниски нива на търсене, подчерта зам.-министърът. В момента темповете на възобновяване на производството и работата на предприятията са относително високи, но заради недостатъчното търсене на пазара автомобилната промишленост продължава да изпитва затруднения.

Обаче, складовата наличност за всички останали стоки ще продължи да нараства, а това означава, че скоро Китай ще се превърне отново в „световна работилница“, където се изработват по-голямата част от стоките, които се търгуват на световния пазар.

Това, от своя страна означава, че съвсем скоро САЩ ще загубят своето конкурентно предимство пред Китай, което се опитаха да запазят чрез „търговската война“ на Тръмп. И без това, в САЩ дори да работят на пълни обороти, пак едва-едва минават с едни гърди пред Китай. А сега, когато не само управлението, но и народът на Поднебесната са мотивирани не само да надминат, но и да оставят далеч зад себе си американците, може със сигурност да се каже, че Щатите ги чакат тежки времена. Времена, в които доларът вече няма да ги спасява, както преди. Времена, в които американците ще трябва да плащат китайските стоки не със зелените хартийки, а с други стоки, направени от самите тях.

Но така става, когато някоя държава иска да получи цялата баница, или както казват в Америка, целия пай с ябълки. Тогава вместо баница или пай, получават нещо, което самите американци наричат „ритник по задника“. Това е!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *