Каракачанов: Има опасност да не купим американски изтребители! Ето какво се случва със сделката

България отблизо
В Деня на българската армия военният министър Красимир Каракачанов сподели пред Нова телевизия двата подводни камъка, които могат да провалят сделката за изтребителите – това е крайната цена и схемата на разплащане, която ще се договори.

Утре за САЩ, за да преговаря за закупуване на нови изтребители за българската армия, заминава българска делегация. Съставена е от заместник министрите на отбраната, икономиката и финансите.

Каракачанов обясни, че макар и парламентът да е одобрил излизане извън рамката на одобрената сума, „не можем да излизаме обаче безмерно“, а и е нужно да останат пари и за другите проекти за модернизация, по които работят в Министерство на отбраната. Каракачанов посочи и че от „Локхийд Мартин“ могат да поставят и непреодолими условия по отношение на вноските. Еднократно плащане би било тежко условие. Окончателното решение би било на правителството и парламента.

 

По отношение на сроковете за доставка на изтребителите Красимир Каракачанов няма притеснения и смята, че един такъв сериозен производител би се справил и през 2023 година България би имала най-модерните изтребители.

 

На въпрос защо и тази година на парада за 6 май няма да има представителство на македонските въоръжени сили, както миналата година, Каракачанов обясни, че тази година политическата обстановка в Северна Македония заради втория тур на изборите е усложнена. „Ние си приличаме“, посочи Каракачанов и обясни, че ако премиерът Зоран Заев бе изпратил представителна рота както миналата година, то това би било използвано от неговите политически опоненти, за да го оплюят.

Tagged

2 thoughts on “Каракачанов: Има опасност да не купим американски изтребители! Ето какво се случва със сделката

  1. Не знам дали игрите им ще са от полза за мен или за България? Иначе за какво са ни тия политици! Сега тая маневра със самолетите е заради изборите за влизане в европарламента, защото има вероятност привилегированите им хора на „патриотите“ да не успеят да се обогатяват с евро, ако гласовете за избора им не достигнат! Най- много в европарламента ще мързелуват от ГЕРБ, БСП и ДПС и за другите може и да няма…. Дразнещото е (голяма част от народа живее в бедност и недоимък- пенсионери, инвалиди, млади и стари… ), че ще се харчат пари за разходки до САЩ за самолети, които не ни трябват, а и докато ги изработят ще са вече остаряла марка и лесно уязвими от постоянно развиващите се нови технологии! По- добре ще е да се въоръжим със отбранителни средства, които да не допускат каквито и да е нападения над територията ни!

  2. До 2023 г. както върви България ще я има ли и за какво ще са ни няколко самолета!? Напълно ще се е циганизирала и няма да има кой да ги управлява тия самолети! След няколко години тия не трябва да ги има! Увековечили са властта си!???? Кой знае!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *