Кметът на аржентински град разказа нещо невероятно за Владимир Путин!

Свят

Да се ваксинирам срещу коронавирус с портрет на руския президент Владимир Путин в ръце, беше начин да изразя своята благодарност за спасяването на живота на аржентинците, каза кметът на аржентински град Хуан Карлос Гаспарини пред РИА Новости.

 

По-рано, кметът на град Роке Перес в провинция Буенос Айрес публикува в Twitter снимка, на която получава руската ваксина, с портрет на Путин в ръце.

„Исках да благодаря на Владимир Путин за това, което направи за Аржентина. Колко живота спаси тази ваксина?! Това беше начин да се отдаде почит и на него, и на Русия“, каза градоначалникът.

„Всеки образован човек знае, че руските хора, руските учени са способни на невероятни неща, защото имат големи научни познания“, добави Хуан Гаспарини.

РИА Новости припомня, че Русия и Аржентина подписаха меморандум за разбирателство, целящ откриването на производство на коронавирусната ваксина „Спутник V“ в латиноамериканска държава.

„Спутник V “ беше регистриран в Аржентина по ускорената процедура, а ваксинацията с това лекарство в страната, вече е в ход, завършва информацията РИА Новости.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *