Кой е за и кой против проекта на Кирил Петков? Вижте какво издадоха социолозите

България отблизо

Без съмнение най-коментираното събитие днес е влизането в политиката на Кирил Петков и Асен Василев. Ето как реагираха политици и социолози

Радан Кънев се опита да приватизира новия проект

 Личното ми мнение е, че общественият интерес е явяване на тази две формации. Това каза евродепутатът от ДБ Радан Кънев по БНТ относно новия политически проект на Кирил Петков и Асен Василев и ДБ.

Това дава рядък шанс да има изборна победа на реформаторските политически сили. На първо място защо са решили така е тяхно решение. Това са хора с голям опит в бизнеса. Важно е да имаш собствена организация и екип. Не съм изненадан и разочарован, че не влизат в листите на ДБ. Трябва да се спечелят следващите избори и да се създаде правителство на промяната. Необходим е и работещ парламент.

Няма леви и десни политики. Подходите за постигането им е това, което разграничава левите и десните политически сили. Виждам, че Петков и Василев са в центристкото пространство. Ние имаме да вземем трудни решения.

Президентът няма да подкрепи явно проекта

Позитивната черта от участието на Кирил Петков и Асен Василев в изборите е, че те ще поддържат дневния ред на протеста жив. Те показват, че реформата продължава. Това заяви политологът Кристиан Стефанов по Евроком.

“В същото време те продължават роенето на партиите на протеста. Това не позволява консолидация, която да позволи изместване на модела “ГЕРБ”, добави той.

 

“Ляво и дясно са понятия с доста флуидно значение в българския политически живот. В хода на протестната вълна те още повече изгубиха своята релевантност. Петков и Василев ще бъдат припознати като носители на протестния заряд и като хора, доказали се, че могат да извършват реформи”, посочи Стефанов.

 

Според политолога президентът Радев и служебното правителство ще се дистанцират от проекта на Петков и Василев, за да не бъдат обвинени в намеса в изборите.

Икономистът проф. Димитър Иванов с много остри критки в социалните мрежи за Кирил Петков и Асен Василев. Поводът за коментара му е днешното обявяване на новия им политически проект:

Политологът проф. Димитър Иванов: Груб политически опит за приватизация на почтеността

 

Наблюдавах с удивление пресконференцията по обявяването на новия политически проект на господата Асен Василев и Кирил Петков.

Удивление на бруталното и арогантно желание на тези двама раждащи се политици да „приватизират“ марката за почтеност, след като се опитаха да направят същото с марката на експертност.

Не знам, разбираме ли всички ние, колко опасно е за България, за българската демокрация, за Парламента ни, някои да искат да разделят парламента на „почтени“ и „непочтени“. Да наложат една невиждана досега политическа сегрегация с циничната претенция за „почтеност“.

Може би и да наложат и една марка на ревера на всеки за почтеност, особено след като казаха, че ще въведат така наречения „Филтър за почтеност“ на своите членове.

Кой даде правото на тези „рицари на почтеността“ да „приватизират“ тази морална категория за своя сметка?

Кой ги посвети в това „рицарство“?

На основата на какви биографии и постижения – те се самообявяват и назначават за компаси на националната ни почтеност?

Шефът на „Галъп“ Първан Симеонов

След този проект България никога няма да бъде същата и политическите пластове сериозно се разместват

Социалните мрежи

80 процента „Осанна“ и 20 „Разпни го“.

А България наистина вече няма да е същата и Борисов си отива.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *