Колежка на Севдалина Арнаудова изплака: Бивши чавдарчета и пионерчета и завиждат, защото си купи къща за един милион лева, а те не можаха!

България отблизо

Евтинията на тези, които приказват срещу хората с къщи малко над 300 кв.м. и купени за малко над 300 хиляди, може да се оневини с тежкото наследство от комунизма. Така бяха учени чавдарчетата и пионерчетата, да мразят ония дебелите, с кожусите и с пура в уста (по Христо Смирненски).

Това стана ясно от пост във Фейсбук на Юлиана Методиева, която опита да защити Севдалина Арнаудова и нейния „труден“ живот.

Да, Севдалина гледа майка си в „луксозния апартамент“, а не я изоставя в старчески дом, продължава Методиева. Като се поогледам наоколо, малко правят това. По една или друга причина, не непременно безнравствена.

Не съм подозирала обаче, че гейтовете с „високите“ цени на апартаментите ще се окажат толкова потенциални за лайкове, посещения, споделяне в социалните мрежи и укрепване на партийните кръгове, пише още в поста си Методиева.

Таргетът на „разследващите“ е до скука изчислен.Той се изчерпва с масовия човек от ляво и от дясно, разбира се. В българското пространство e супер лесно да провокираш омраза към богатия (дали е богата Севдалина Арнаудова ще оставя на съвестта на който се интересува).

Те с мъжа си, са младо семейство, имат за продажба наследствени апартаменти и т.н. Какъв е проклетият компромат в този случай? – пита с апломб Методиева.

Сломяване репутация на един човек е гордост за колегията. Някога журналистиката се занимаваше с по-значими неща, но днес е анти-герберско време, което споменатият мерзавец от Дубай добре направлява и остойностява.

И впрочем, хайде да се разберем – никой ли не иска да бъде богат? Ами да си живеем в онова време когато имахме нулеви шансове да получаваме повече от мизерните си заплати!“, завършва поста си Методиева.

В коментар на ИСТИНАТА ще допълним няколко неща. Първо за „трудния“ живот на Севдалина Арнаудова. На пръсти се броят тези, които имат възможност да вземат кредит, за да си купят къща за повече от един милион лева. И за апартамент от 300 хиляди лева. Защото за да вземеш такъв кредит трябва и да го плащаш.

А кой може да си позволи да изплаща такива огромни кредити със заплатата на пиар, пък макар и на Борисов?! Значи има и някакви други „доходи“. Само че нито самата Арнаудова, нито Методиева казват откъде има толкова пари пиарката на Борисов.

А, да, имала наследствени апартаменти. Само че те няма как да са повече от два, и понеже са от време оно, едва ли струват повече от 200 – 250 хиляди лева максимум. А другия милион за къщата откъде се е взел?! Да не говорим, че освен този милион, „младото семейство“ трябва да има  други пари, за да живее.

Второ, никой не казва и дума по въпроса защо пиарката на Борисов всеки месец е ходила при олигарха Божков. Според Арнаудова, Божков я преследвал. Ами като я преследва, тя защо не бяга, ами ходи в офисите му?! И то всеки месец?!

Трето, за „чавдарчетата и пионерчетата“. Нека Методиева си припомни, че за 30 години България се превърна в най-бедната и най-бързо изчезваща страна. Малцина забогатяха като Крезове, а огромната част от хората потъна в мизерия. Дотолкова, че два милиона млади и здрави българи напуснаха страната и отидоха в чужбина. Сега нека се припомним, че тази „каста“ на богатите овладя властта и мачка всеки, който иска по демократичен начин да промени нещо в нашия живот.

Фактически, тази привилегирована „каста“, лишава от право на нормален живот и развитие всички в България. Следователно тук не става въпрос за „чавдарчета и пионерчета“, които завиждат на богатите. Става дума за хора с леви, десни и всякакви други възгледи, които са лишени от възможността да живеят нормално. Преди всичко, защото в България няма нормална българска икономика. И защото отвън ту ни искат милиарди за самолети, които не ни трябват, ту ни спират енергийните проекти, от които можем да спечелим, като Балкански поток и АЕЦ „Белене“.

Комунизмът ли е виновен, че наши и чужди олигарси изсмукват жизнените сокове на икономиката и нашия народ?! Спомнете си само как западна фирма ни отмъква златото!

А що се отнася до това, кой иска да е богат, вече на всички е ясно, че с честен труд не ставаш богат. Ставаш богат като се отъркаш във властта, или във вече забогателите. Затова само преди няколко месеца излязоха толкова много афери, далавери и гейтове. А „Апартаментгейт“ продължава да се вихри. Само че вече не Цветанов е в центъра, а други. Между които и пиарката на Борисов Севдалина Арнаудова.

А за сведение на Методиева, тук става въпрос за нещо съвсем простичко. Нещо, което президентът го повтаря от  дълго време. Когато си във властта трябва да работиш за хората, а не за себе си. Когато искаш да си бизнесмен трябва да работиш почтено, а не да крадеш парите от държавната хазна, в съюз с правителствените чиновници.

За честност и почтеност в политиката и бизнеса става въпрос, а не за чавдарчета и пионерчета. Защото комунизмът отдавна не е извинение за днешните пладнешки грабежи.

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Колежка на Севдалина Арнаудова изплака: Бивши чавдарчета и пионерчета и завиждат, защото си купи къща за един милион лева, а те не можаха!

  1. ЕГА СИ ПРОСТОТИИТЕ. ПИАРКА НА ПРЕМИЕР НАОРАВИЛА ДАЛАВЕРИ С НОСЕНЕ НА ПУРИ И САКОВЕ С КИНТИ.КАК ЩЕЛИ ДА И ЗАВИЖДАТ ЗА КЬЩАТА. АМИ ТОВА СА КРИМИНАЛНО ОТКЛОНЕНИ ПАРИ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *